Sloshing noise inside the car after cooland flush - evolutionm.net
evolutionm.net - Home of the Lancer Evolution
Home Features Community Marketplace Registry Garage Store

Go Back   evolutionm.net > Lancer Evolution 1-9 Forums > Evo Engine / Turbo / Drivetrain
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Evo Engine / Turbo / Drivetrain Everything from engine management to the best clutch and flywheel.
Sponsored by: World Racing

Welcome to EvolutionM.net!
Welcome to EvolutionM.net.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Mar 21, 2012, 03:28 PM   #1
Newbie
Personal Sales Rating: (0)
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2012
Location: EU
Posts: 2

Drives: EVO IX 2006

Sloshing noise inside the car after cooland flush

Hello folks,

Did coolant flush 3 weeks ago and right after till today I can hear loud sloshing noise inside the car coming from vents when car is cold (overnight). After few minutes of driving when it's close to operating temp the noise is gone.
The noise increases with engine rpm and car never behaved like that before the flush.

What I did was:
1. Flushed old fluid.
2. Poured in distilled water with radiator cleaner additive, ran the car according to cleaner instructions, flushed out dirty mix, checked out thermostat for any debris.
3. Poured in new distilled water,ran engine, flushed, repeated 5 times till coming out water got clean.
4. Poured in new 50/50 coolant mix, ran the car with radiator cap off using spill free funnel with heating on max, revved engine a bit few times, some big bubbles came out.

Then after week ago tried to burp the car again with front on the jack for higher radiator point. No changes.

Seems there is no leak in the system because coolant level in radiator and reservoir is still at same full level after 3 weeks, daily driven.
It's blowing hot air while heating on max and carpets are dry.
My last hope is to flush heater core alone back and forth with garden hose.
Car is 2006 Evo IX.

Any ideas what else should i try?

Last edited by miso111; Mar 21, 2012 at 03:43 PM.
Offline
 
Reply With Quote
Old Mar 21, 2012, 03:28 PM
EvolutionM
Mitsubishi Lancer




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Tags
car, coolant, core, driving, engine, evo, flush, heater, hose, ix, noise, radiator, route, sloshing, sound

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 









All times are GMT -7. The time now is 03:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
All Passwords