Car died while driving now it wont start!! HElp!!! - evolutionm.net
evolutionm.net - Home of the Lancer Evolution  

Go Back   > >
Log In 


Evo General Discuss any generalized technical Evo related topics that may not fit into the other forums. Please do not post tech and rumor threads here.
Sponsored by: RavSpec - JDM Wheels Central

Car died while driving now it wont start!! HElp!!!

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 3, 2010, 05:49 PM   #1
Newbie
Personal Sales Rating: (1)
Thread Starter
 
iM.So.EvO's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Milwaukee
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Silver Evo 8 SSL

Unhappy Car died while driving now it wont start!! HElp!!!

So i was just driving normally and all of the sudden my car turns off. i roll over the edge and i try to turn it back on but it wont start! i mean it will turn but it wont start so i dont kno what the problem is. Plz help!!!!
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 3, 2010, 05:55 PM   #2
Evolved Member
Personal Sales Rating: (2)
 
TurboTim06's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Kirkland, WA
Posts: 543
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: '06 GG Evo IX SE

is it cranking over? ...check fuel pressure?
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 3, 2010, 05:57 PM   #3
Evolving Member
Personal Sales Rating: (0)
 
FedEvo8's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: San Lorenzo
Posts: 343
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2003 RR EVO, 2005 CBR 1000rr, 2006 Passat 2.0T, 1990 International P-1000

Check fuses, fuel pump, any CELs?

What are your mods?
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 3, 2010, 06:01 PM   #4
Evolved Member
Personal Sales Rating: (86)
 
4RETECH's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Orange/Rockland, NY
Posts: 1,755
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 03 TB Evo 8, 2006 Mini Cooper GP, 2012 Ducati 848 EVO, 97 CBR600F3

Check for fuel pressure and spark. If you got that, then check compression.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 3, 2010, 06:49 PM   #5
Evolved Member
Personal Sales Rating: (0)
 
heavens turbo's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: california, bay area
Posts: 752
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post

Drives: 2005 evolution VIII

might wanna check your crank sensor too. when those go bad, it also has the syptoms of random dying and crank no start. should have a code stored. good luck!
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 3, 2010, 06:57 PM   #6
Evolved Member
Personal Sales Rating: (21)
 
Skylineracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Clifton New Jersey Lived: Daytona Beach, Florida Lived: Port Orange, Florida
Posts: 1,453
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Evo IX SE Tarmac Black Drove: Thunder Grey Lancer ES Flies: C172sp Nav III

check fuses.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 3, 2010, 07:12 PM   #7
Newbie
Personal Sales Rating: (1)
Thread Starter
 
iM.So.EvO's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Milwaukee
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Silver Evo 8 SSL

Unhappy

well guys all i did was bolt ons and i rasied my boost a couple of pounds. ive been drivin it just fine for a month this just happened. i also just changed my spark plugs just now and its still not turnin on, its crankin but not startin up.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 3, 2010, 08:16 PM   #8
Newbie
Personal Sales Rating: (1)
 
goldenEvo's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Northern Ca.
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2003 Evolution

Check for any codes, you may have a bad relay for the pcm. Last resort, bring it a reputable dealer.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 3, 2010, 08:19 PM   #9
Evolving Member
Personal Sales Rating: (2)
 
chinto's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: New Jersey
Posts: 438
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2006 Evo Mr Jeep wrangler

ic pipe pop off?
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 3, 2010, 09:43 PM   #10
Evolved Member
Personal Sales Rating: (2)
 
TurboTim06's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Kirkland, WA
Posts: 543
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: '06 GG Evo IX SE

have you checked for fuel pressure yet?
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 02:22 AM   #11
Newbie
Personal Sales Rating: (1)
Thread Starter
 
iM.So.EvO's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Milwaukee
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Silver Evo 8 SSL

i will chk all of the above tommrow, thx guys ill keep u updated. thx
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 02:55 AM   #12
Evolved Member
Personal Sales Rating: (53)
 
Evoryder's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: ☼ Florida ☼
Posts: 7,324
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: EVO METH MACHINE

P0113 and P0335 should be the stored codes.(connect a proper OBD-II scanner)
Your crank angle sensor is dead.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 10:11 AM   #13
Evolved Member
Personal Sales Rating: (18)
 
bboy_RES's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 678
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 06 TB Evo 9 MR SE

check your ignition fuse. it believe it's a 15 or 20 amp fuse under the hood. this happened to me a couple months ago. i drove to school and then after school my car wouldn't start. i checked my fuses and my ignition fuse was blown. i replaced it and then my car still wouldn't start. what i didnt do is recheck the ignition fuse again. apparently it kept blowing because i had a short. once i fixed that the ignition fuse stopped blowing.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 12:17 PM   #14
Newbie
Personal Sales Rating: (0)
 
k1cker's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Russia
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Evo IX GSR, Evo X MR

also check your ECU, i had some problems with power supplies on it.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 12:26 PM   #15
Evolving Member
Personal Sales Rating: (21)
 
EvoFredo's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: LAS VEGAS
Posts: 237
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2002 ES2'CIVIC , 2003 LANCER EVOLUTION GSR

check your battery. i had a mini battery that would want to crank but not enough power. the underside had a crack in it . good luck
Offline
 
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
troubleshooting, car wont start lostsoulsevo Evo Engine / Turbo / Drivetrain 2 Nov 23, 2014 12:52 PM
Car won't start once warm up pennies_hatchie Evo Engine / Turbo / Drivetrain 67 Aug 13, 2014 06:09 AM
Evo Starting Problems help! Brian9rs Evo General 3 Aug 2, 2014 01:30 AM
Car wont start need a little help RalliMark 09+ Ralliart Engine/Turbo/Drivetrain 6 Nov 23, 2011 06:51 PM
Help... My x turns over but wont always fire up Kimposs Evo X General 7 Mar 8, 2010 10:50 AM


Tags
2005, angle, cam, car, died, driving, es, evo, fuel, jeep, lancer, pump, sensor, spark, stalled, start, viii, wont, works

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 11:50 AM.