evolutionm.net - Home of the Lancer Evolution
Home Features Community Marketplace Registry Garage Store

Go Back   evolutionm.net > Lancer Evolution 1-9 Forums > Evo Tires, Wheels, Brakes & Suspension - Sponsored by The Tire Rack
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Evo Tires, Wheels, Brakes & Suspension - Sponsored by The Tire Rack Discuss everything that helps make your car start and stop to the best of it's abilities.
Sponsored by: Tire Rack

Welcome to EvolutionM.net!
Welcome to EvolutionM.net.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Nov 28, 2003, 07:37 PM   #16
Newbie
Personal Sales Rating: (3)
Garage is empty, add now
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 37

Seemingly front left on my EVO. Loud. Started at 2,000 miles and has gotten progressively worse (now at 5k). Sometimes it sounds a little more 'central' on the car like it's coming from below my feet. It mostly occurs at slow < 40mph speeds when hitting larger bumps, and it's quite a hollow sounding noise (like a strut). I can also sometimes reproduce it if I jerk the wheel from side to side such that I load and unload that corner. Dealer cannot find anything wrong (nothing loose). Nor could the alignment shop that the car went into today.

It drives me nuts, but is the only gripe I have with the car so I shouldn't complain.

So long as nothing falls off while I'm negotiating an 80mph sweeper..

-Pace
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 6, 2004, 06:08 PM   #17
Evolved Member
Personal Sales Rating: (1)
Garage is empty, add now
 
machron1's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Portland, Oregon
Posts: 2,443

Drives: 2003 Rally Red EVO

Send a message via ICQ to machron1 Send a message via AIM to machron1 Send a message via MSN to machron1 Send a message via Yahoo to machron1
I turned into my driveway and heard a clunk from the rear of the car. I also had an eclipse previously that had a clunk in the front of the car doing the same manuever. I think Mitsubishis just clunk. Supposedly, according to various other posts in DSM forums, the eclipse clunked because of the front sway bar, so maybe that's what's going on with the EVO. I'm not terribly worried about it.
__________________
Quote:
Originally Posted by Grandma's Boy Movie
Kane: "I think that the music was a little loud."
JP: "Are you afraid of it?"
Kane: "No, I...I just don't like techno..."
JP: "You would if you had robot ears." ::rollseyes::
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 6, 2004, 08:12 PM   #18
Evolving Member
Personal Sales Rating: (11)
Garage is empty, add now
 
KFive's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Colorado
Posts: 149

Drives: 03 Evo VIII (SOLD), 69 Datsun 510

Me too, Left front. Did it with the stock down pipe and with the 3 inch. Sounds like a strut or spring clunking. Happens every once in a while. Usually when turning- Only complain though- Everything looks good though.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 6, 2004, 09:17 PM   #19
Evolving Member
Personal Sales Rating: (0)
Garage is empty, add now
 
Join Date: May 2003
Location: The OC
Posts: 229

Drives: 2003 Apex Silver Evo

Send a message via AIM to Want to Evo
I have the noise. It sounds kinda like a motor mount.
__________________
Keith
2003 Silver Evo
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 7, 2004, 06:26 AM   #20
Evolving Member
Personal Sales Rating: (2)
Garage is empty, add now
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 140

Drives: 2004 S2000, 2006 STI

Left front always, mostly with left turns, slight clunk. Mine almost feels like a loose ball joint, and yes I was driving a car that had that bad of a ball joint. Steering ability is overrated in my opinoin hehe.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 7, 2004, 01:58 PM   #21
Evolving Member
Personal Sales Rating: (7)
Garage is empty, add now
 
mprtklr's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Temecula, Ca.
Posts: 473

Drives: 2003 Mitsubishi EVO 8

i have it too when going over a speped bump, sounded like my lower bar, i have a 3" downpipe. i figured it was the bigger lower bar hitting the speed bump becuase it hangs substantially lower than the rest of the car.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 7, 2004, 04:23 PM   #22
Evolved Member
Personal Sales Rating: (8)
Garage is empty, add now
 
Join Date: Nov 2003
Location: Salem, OR
Posts: 2,064

Drives: Boxer Cup

Front left also. My EVO just started doing it at 3k miles. Mine is going into the dealer tomorrow. I will give an update when I get it back.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 8, 2004, 08:19 AM   #23
Evolved Member
Personal Sales Rating: (31)
2013 Chevrolet Camaro
My Garage
 
evo 8 ya's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: 39.800N 76.983W
Posts: 2,319

Drives: Grey 2013 Camaro 2SS 1LE, Galant VR4 #807/2000 "Sold", Black 05 Evo GSR "Sold"

EV0ZER0
Quote:
Originally posted by machron1
I turned into my driveway and heard a clunk from the rear of the car. I also had an eclipse previously that had a clunk in the front of the car doing the same manuever. I think Mitsubishis just clunk. Supposedly, according to various other posts in DSM forums, the eclipse clunked because of the front sway bar, so maybe that's what's going on with the EVO. I'm not terribly worried about it.
No, The clunk from the eclipses was due to a recall with the lower control arm ball joint. (It snapped on my eclipses while I was driving... not cool.) But anyway I also have the same sound with my evo with the stock downpipe. I just don't want the same **** to happen with the evo as it did with my eclipse.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 8, 2004, 08:26 AM   #24
Silver Sponsor
Personal Sales Rating: (90)
Garage is empty, add now
 
Erik@MIL.SPEC's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Los Angeles
Posts: 4,924

Drives: Evo MR

I know this I don't have an Evo (yet), but I have a problem in my Camry like this. It's the upper strut mounts going bad in the front on my car. I have uprated springs/struts (TRD). Maybe the stiffer suspension puts more load on the stock rubber mounts, and causes problems? It would be interesting to hear if someone with the pillowball mounts installed on their evo has the same symptoms.
__________________
GO HERE TO SEND US A TB: http://forums.evolutionm.net/showpos...&postcount=158

GET 100 cell race cats & bolt-ons for Evo 8/9 & X: www.mil-spec.org

GET MIL.SPEC PRODUCTS HERE:

CBRD YORK, PA
ENGLISH RACING CAMAS, WA
EVOLUTION DYNAMICS DFW, TX
FFTEC UNION CITY, CA
GST HAYWARD, CA
MAPERFORMANCE PLYMOUTH, MN
SPEED ELEMENT FREMONT, CA
KT MOTORING CANOGA PARK, CA
TUNING TECH COLTON, CA
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 9, 2004, 02:00 AM   #25
Evolving Member
Personal Sales Rating: (0)
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jun 2003
Location: Portland, OR soon to be Austin, TX
Posts: 162

Drives: 1997 Ducati 916 Monoposto

Send a message via AIM to EVO VIII Chris Send a message via Yahoo to EVO VIII Chris
Thats so wierd. My Evo didnt do this at all when I first bought it but now at 14k miles it JUST started doing it. I know its not normal but its been going on for a while and it doesnt sound like anything is unsafe. It is definatley coming from my drivers side front. To me it sounds like a loose strut bearing or something. It ONLY happens if you hit a speed bump or turn the front wheels VERY aggresivly. I am going to take it apart sometime soon and see if I can narrow it down. I would hate to have those Mitsubishi monkeys working on my car. Then taking it for a little joyride!
__________________
1997 Ducati 916 Monoposto
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 9, 2004, 09:09 PM   #26
Newbie
Personal Sales Rating: (3)
Garage is empty, add now
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 37

7,000 miles now. Mine is doing it with slightly less frequency, and nothing has fallen off yet.

Anybody got any updates after having theirs investigated at the dealership?

-Pace
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 10, 2004, 08:33 AM   #27
EvoM Staff Alumni
Personal Sales Rating: (66)
Garage is empty, add now
 
Zeus's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Austin, TX
Posts: 5,454

Drives: Old Man with a '03 EVO VIII, '05 Subaru 2.5GT Limited (RIP), '06 Kawa Z1000, '10 Triumph Street Triple, '00 Integra Type R SOLD, Wife's lifted 07 FJC mall crawler, My lifted/tweaked 07 FJC Mad Max rock crawler

Zeusmotorworks
Send a message via AIM to Zeus
Right front under bump... When I pulled the wheel off, I could see wear on the side of the strut as if the strut is flexing...
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 10, 2004, 09:25 AM   #28
EvoM Guru
Personal Sales Rating: (1)
Garage is empty, add now
 
Join Date: Dec 2002
Location: Boulder, Co.
Posts: 1,765

Drives: Ducati 1198s, Ducati 916, KTM 520mxc and an Apex Silver Evo

Quote:
Originally posted by Zeus
Right front under bump... When I pulled the wheel off, I could see wear on the side of the strut as if the strut is flexing...
I had my left front strut replaced under warranty @ 1kmiles because of the light clunk. When the strut was off you could feel the play in the shaft from the bad internal strut bushings. BTW I posted this back when it happened in May, the dealer was great to deal with
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 11, 2004, 08:08 AM   #29
Evolved Member
Personal Sales Rating: (3)
Garage is empty, add now
 
propellerhead's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Agrestic
Posts: 1,394

Drives: MILFs crazy

I've had the clunk since day one of owning my car. I notice it mostly when hitting speed bumps or expansion joints in parking garages with both wheel sat the same time. I was thinking it might have something to do with the steering rack.

Is there anyone who had this clunk and then had it resolved it by swapping out to coilovers?
__________________
'03 BMW M3 - Active Autowerks S/C Stg 1
'05 Dodge Ram 1500 4X4 SLT Quad Cab
'03 Mitsubishi Evo (SOLD!)
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 12, 2004, 11:38 AM   #30
Newbie
Personal Sales Rating: (0)
Garage is empty, add now
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4

Cool

oh, yes, I have had this problem on my EVO7 before as well. I dont know if this is going to help, however mines just stoped as soon as I changed the front sway bar end-links.

I cant be sure, but have an eye on this may help.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 12, 2004, 11:38 AM
EvolutionM
Mitsubishi Lancer




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
2003, 325i, anti, bar, bmw, bump, bushing, car, clunked, e36, front, m3, noise, started, sway, whiteline

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Daily clunk noise abcdefghijordan Lancer Troubleshooting 3 Oct 9, 2014 10:31 AM
NEED HELP!! Clunking noise coming from rear end shortly after breaking ralliartRA 09+ Lancer Ralliart General 5 Jun 12, 2014 03:26 PM
2004 Ralliart clunk in front end ralliart89 04-06 Ralliart General 1 May 8, 2014 12:32 PM
Help with my front end Clunking/Popping noise bpmx959 Evo General 15 Oct 3, 2012 06:57 AM
Evo IX MR 6sp clunk weiyan8 Evo Engine / Turbo / Drivetrain 2 Sep 18, 2012 10:38 AM

 









All times are GMT -7. The time now is 07:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
All Passwords