clicking noise under hood when car turned off - evolutionm.net

Go Back   >
Log In 


Evo X General Discuss any generalized technical Evo X related topics that may not fit into the other forums.

clicking noise under hood when car turned off

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Oct 19, 2009, 08:50 AM   #1
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Edmonton, Canada
Posts: 69
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
clicking noise under hood when car turned off

the same clicking noise that happens when you turn the ignition to the on position without starting the car. fuel pump or something? anyways, it has now started happening when i shut my car off after driving for awhile. it doesnt happen everytime, it has happened 2 times out of the last 5 drives. it doesnt just do the clicking noise once like when you turn the car on, it will do it every 3 secs for about 20-30 times. anyone run into this yet??
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 20, 2009, 08:22 PM   #2
Evolving Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Houston TX
Posts: 204
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 03 Audi TT. 07 Honda Civic Si Sedan. 08 Evo X GSR

that is the timing belt, don't worry about it. it is normal
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 20, 2009, 08:42 PM   #3
Evolved Member
iTrader: (2)
 
SpeedI2acerX's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: san diego
Posts: 1,326
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2008 Evolution X!!!!

turn signal? but seriously there should be no sound when you turn off the car(fan is ok). maybe the sound of oil dripping down into the pan. the sound before you turn it on is ok.
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 20, 2009, 08:50 PM   #4
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Edmonton, Canada
Posts: 69
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
its not the signal and its not oil dripping. Every evo x makes the noise when you turn your key to "ON" on the ignition (without turning the car over and actually starting it) its a click click click noise.
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 20, 2009, 09:05 PM   #5
Former Sponsor
iTrader: (1)
 
EricJ@AMS's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Wood Dale, IL
Posts: 1,652
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2009 Octane Blue Ralliart and AMS Drag Evo

I thought that was an SST thing. My Ralliart does it too.
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 20, 2009, 09:29 PM   #6
Evolved Member
iTrader: (9)
 
Bighec's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Miami
Posts: 690
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 1997 Mazda Miata

My GSR does it, it's relays opening and closing I fink. 100% normal...

OT: AMS whats the deal with exhaust mani? Yay, or nay?
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 20, 2009, 09:36 PM   #7
Former Sponsor
iTrader: (1)
 
EricJ@AMS's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Wood Dale, IL
Posts: 1,652
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2009 Octane Blue Ralliart and AMS Drag Evo

The Evo X turbo kit will happen. Some serious delays with casting, these things happen on occasion.
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 20, 2009, 11:13 PM   #8
Evolved Member
iTrader: (9)
 
Bighec's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Miami
Posts: 690
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 1997 Mazda Miata

Quote:
Originally Posted by EricJ@AMS View Post
The Evo X turbo kit will happen. Some serious delays with casting, these things happen on occasion.

Koo...
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 21, 2009, 04:47 AM   #9
Evolved Member
iTrader: (9)
 
aftershock141's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Somewhere
Posts: 1,395
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by TrackDays View Post
its not the signal and its not oil dripping. Every evo x makes the noise when you turn your key to "ON" on the ignition (without turning the car over and actually starting it) its a click click click noise.
That is the throttle body. You're fine.
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 21, 2009, 09:23 PM   #10
Former Sponsor
iTrader: (1)
 
EricJ@AMS's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Wood Dale, IL
Posts: 1,652
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2009 Octane Blue Ralliart and AMS Drag Evo

Today I started a 5 speed X and listened to the sounds you guys are talking about. Definitely not what I am hearing with the SST.
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 22, 2009, 08:34 AM   #11
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Edmonton, Canada
Posts: 69
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yeah at least now you know which sound im talking about The only thing that concerned me is after shutting off the car after driving, it would keep doing that click click click on and off for about 20 times before it would finally stop. It has only done it a few times now. Is that normal?
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 22, 2009, 12:08 PM   #12
Evolving Member
iTrader: (14)
 
K.Bullet's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: BOSTON
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: EVO VIII

Could it be the cat cooling down?
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 22, 2009, 06:09 PM   #13
Evolving Member
 
nefarious_Saint's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Los Angeles, CA
Posts: 133
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: WW Evo X GSR

Quote:
Originally Posted by iamblue03 View Post
that is the timing belt, don't worry about it. it is normal
Dude, dont the evo 10s have a timing chain?
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 22, 2009, 06:17 PM   #14
Evolved Member
iTrader: (7)
 
macPSU's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Central NJ
Posts: 1,601
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2008 Evo X GSR

Quote:
Originally Posted by nefarious_Saint View Post
Dude, dont the evo 10s have a timing chain?
Indeed they do.
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 22, 2009, 06:21 PM   #15
Evolving Member
iTrader: (2)
 
imboostinnow's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Miami FL
Posts: 220
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2010 GG EVO X GSR / SSS

yes timing chain no belt . you need to let the car sit at idel for a couple( 20 ) seconds before turning it off especially after a hard drive
Offline
 
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clicking noise when i turn the wheel? Ralliart-D 04-06 Ralliart General 32 Mar 21, 2016 10:13 PM
Everything electrical shut down while driving and now it won't start Chephevo08 Evo X General 26 Sep 26, 2013 01:17 PM
Clicking when accelerate!!?? lilmac789 Lancer Engine Management / Tuning Forums 6 Jan 20, 2011 09:56 PM
Strange clicking in engine bay under load?? Jason05RS Evo Engine / Turbo / Drivetrain 17 Nov 3, 2008 02:58 PM
The Sound Of Blown Shocks?? GuamLancer Lancer Tires, Wheels, Brakes & Suspension - Sponsored by The Tire Rack 14 Jan 30, 2008 01:42 PM


Tags
car, click, clicking, evo, evolutionm, hood, ignition, noise, noises, off, pipe, sound, sounds, stop, test, turned, turning

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 06:29 PM.