ACD problems - evolutionm.net
evolutionm.net - Home of the Lancer Evolution  

Go Back   > >
Log In 


EvoM Newbie / FAQs Forum New member? Come on in, introduce yourself, and get acquainted with the evolutionm.net posse :) FAQs will also be answered in here.

ACD problems

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Nov 1, 2009, 01:22 PM   #1
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Schaumburg IL
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 05 Evo VIII

ACD problems

Just got my car less then a week ago and had time on friday to read through the owners manual. Anyway its an 05 evo VIII and before I start the car I set the ACD switch to the road conditions, obviously. After I selected the mode, I start the car and after five minutes or so of driving all three lights come on and stay on, Tarmac, Gravel, and Snow. The owners manual states this could be a problem cause its supposed to stay just on the one u selected. Guess I have to bring it in to the dealer tommorow or so but was just wondering if anyones had this problem???
Offline
 
Reply With Quote
Old Nov 3, 2009, 04:39 PM   #2
Newbie
iTrader: ( 1 )
 
vjz225's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: orland park IL
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: evo 8

acd lights

You have to bleed the system if that doesnt work you will need a new acd pump.
Offline
 
Reply With Quote
Old Nov 3, 2009, 04:47 PM   #3
Evolving Member
iTrader: ( 31 )
 
evoix16's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: NW IN
Posts: 167
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: EB Evo IX

It should stay on gravel once you set it you shouldnt have to change it but it may be low on fluid as well gl
Offline
 
Reply With Quote
Old Nov 3, 2009, 09:31 PM   #4
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Schaumburg IL
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 05 Evo VIII

Its at the dealer now. They said its the acd pump so it will be ready by friday. Good thing the warrantys gunna cover it!!
Offline
 
Reply With Quote
Old Nov 3, 2009, 09:35 PM   #5
Evolved Member
iTrader: ( 19 )
 
buchnerj's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: the burgh, pa
Posts: 1,497
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2006 Evolution IX MR, 1998 Honda Prelude

You can say that again, those pumps are ridiculously expensive new.
Offline
 
Reply With Quote
Old Nov 3, 2009, 09:53 PM   #6
Newbie
iTrader: ( 1 )
 
MajorGunHo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Black Hills, South Dakota
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2006 Evo IX MR

As far as that goes, have an extra one laying around if anyone needs it. lol.

Wish I would've known about bleeding it first, got talked into buying one from a mitsu "guru" guy I know, cause of a similar problem... Shoulda read on here first... -.- oh well!
Offline
 
Reply With Quote
 
 
Reply


Tags
2006, 25, accd, acd, code, evo, evolution, issues, ix, lancer, lights, net, problem, problems, stay

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 07:13 AM.