94170008 to 94170015 = no more cruise p0300 - Page 2 - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community



94170008 to 94170015 = no more cruise p0300

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 24, 2008, 03:28 PM   #16
Evolving Member
 
vicbdn's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 345
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: TB 03 evo

If I were to upgrade to 0015, all I would have to do is copy my immobilizer code over and all of my modified maps correct?
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 24, 2008, 04:34 PM   #17
EvoM Guru
iTrader: (6)
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,475
Thanked 37 Times in 29 Posts

Drives: WW EvoX GSR

yes.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 24, 2008, 04:45 PM   #18
Evolving Member
iTrader: (22)
 
Dennis F's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: North East
Posts: 490
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 03 evo VIII, 87 Grand National

Is there an easy way to do this?

I have the 008 rom and would like to put in the 0015 with all the mods, but have no idea how to do it.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 24, 2008, 08:47 PM   #19
Evolved Member
iTrader: (2)
 
chrisw's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Santa Cruz
Posts: 2,218
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Swift FB 91

Quote:
Originally Posted by razorlab View Post
I've upgraded quite a few 03's to 015 and they still get P0300.

Consider yourself lucky.

yeah, I am one of those. I suspect that for me it's the transmission noise, and at 100k miles I am due for a tranny rebuild according to the service manual. Another cause might also be my lightweight flywheel causing problems. I hope to have all this done before the year is out (and before I need to smog the car)

I might try to play with the knock sensor filters, but at this point with tephra's CEL knock light, it's not a huge priority.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 24, 2008, 08:53 PM   #20
Evolving Member
 
Jumperalex's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Alexandria VA
Posts: 413
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post

Drives: 2010 Lancer EvoX SE GG #139, 2002 Yamaha R6, 2001 Acura MDX

Well I think I've completely recreated my -08 ROM into a -15 ROM. I'll upload it tomorrow. I did notice a significant difference between the Knock Sensor Filter #1

Here's to hoping all goes well.

Last edited by Jumperalex; Jul 24, 2008 at 09:04 PM.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 24, 2008, 09:40 PM   #21
Evolved Member
iTrader: (12)
 
dude's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Farmington, NM
Posts: 590
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: EVO VIII

Quote:
Originally Posted by Smogrunner View Post
Results?? It has completely eliminated the knock, the p0300, and the studder. I cannot replicate it regardless of how hard I try. I recommend any and all folks experiencing this problem to either do this upgrade yourself or have a trusted tuner do it for you.
I did the same thing and also got rid of the partial throttle 5th gear knock at cruise. Now I get it at idle I've found bumping the timing at idle helps a lot, but it will sometimes throw the code at idle with the AC on. YMMV.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 25, 2008, 04:55 AM   #22
Evolved Member
iTrader: (18)
 
Join Date: May 2004
Location: Houston, TX
Posts: 1,492
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Evo VIII

Quote:
Originally Posted by Jumperalex View Post
Well I think I've completely recreated my -08 ROM into a -15 ROM. I'll upload it tomorrow. I did notice a significant difference between the Knock Sensor Filter #1

Here's to hoping all goes well.
There is no difference on filter 1, most 008 have the wrong table address changing it to 485b makes it look the same.
The 08 vs 14/15 changes can't be seen thru the regular table defs.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 25, 2008, 05:13 AM   #23
Evolving Member
 
Jumperalex's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Alexandria VA
Posts: 413
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post

Drives: 2010 Lancer EvoX SE GG #139, 2002 Yamaha R6, 2001 Acura MDX

ahh intersting. When you say "most 008 have the wrong..." you mean most 008 Evoscan xml I assume?
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 25, 2008, 05:22 AM   #24
Evolved Member
iTrader: (18)
 
Join Date: May 2004
Location: Houston, TX
Posts: 1,492
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Evo VIII

Correct
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 25, 2008, 05:30 AM   #25
Evolved Member
iTrader: (37)
 
gsrboi80's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Where the streets have no name
Posts: 7,719
Thanked 18 Times in 18 Posts

Drives: 03 TB VIII

Quote:
Originally Posted by Jumperalex View Post
ahh intersting. When you say "most 008 have the wrong..." you mean most 008 Evoscan xml I assume?
ECUFLASH XML for that 0008 rom has the wrong address for knock filter 1
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 25, 2008, 05:48 AM   #26
Evolved Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Smogrunner's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Inland Empire, CA
Posts: 3,558
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 03 Evo VIII bought new, orignal owner

First it is great seeing some of the old school members in here. WHAT'S UP DUDE?

I'd like to know if anyone who has done the 0008 to 0015 still gets the steady state p0300 during steady fifth gear cruising. I have one more day under my belt (~160 miles of driving since the mod) and still no p0300. Before this mod, I'd get it every day.

Also, I like to thank tephra for the knock CEL. It has made it incredibly easy to discern randon knock that I needn't concern myself with with consistent problems that occur regularly. Sometimes, when looking at long rambling logs, you don't get a clear mental picture of what exact driving condition causes the knock.

For example, I now know that the fairly regular knock between 2700 and 3400 rpms is only in first and second gear is ALWAYS during soft acceleration (pulling away from stop signs and signals). I have been working on this issue for a while, but can't seem to get rid of it. I've already pulled a lot of timing in the middle area of my map. But I'm gonna need to try other approaches or just live with it.... The CEL knock light has really helped identify the "situation" where it occurs. Of course I'm also always keeping an eye on the light during WOT pulls too.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 25, 2008, 06:32 AM   #27
Evolved Member
iTrader: (37)
 
gsrboi80's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Where the streets have no name
Posts: 7,719
Thanked 18 Times in 18 Posts

Drives: 03 TB VIII

No P0300 here though I never really got them with the 0008 ROM. The only time I would see the code was during idleing and low RPM low load. This was due to increased timing in those cells to try and help the cams a bit.

Ive since backed it off and havent gotten the code in 6k+ now
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 25, 2008, 06:32 AM   #28
Evolving Member
 
Jumperalex's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Alexandria VA
Posts: 413
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post

Drives: 2010 Lancer EvoX SE GG #139, 2002 Yamaha R6, 2001 Acura MDX

Again, interesting. One thing I did notice in playing with the 015 xml in prep to load the 015 ROM is that the xml Table Names don;t always match the instructions that go along with it.

That is to say, reading the direct boost and JDMMAP instructions (for example) for the 008 ROM instruct you to change "Blah blah blah" line from XXXX to YYYY. In the 008 xml the Table Names match the instructions. But in the 015 xml the Table Names are not "Blah blah blah" but intead are "Yadda Blah Yadda" The difference wasn't so bad that I couldn't figure it out but they were different enough to give me pause.

And why did I use Blah and Yadda, because I don't have the actual stuff in front of me here at work :O hehe
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 25, 2008, 06:35 AM   #29
Evolving Member
 
Jumperalex's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Alexandria VA
Posts: 413
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post

Drives: 2010 Lancer EvoX SE GG #139, 2002 Yamaha R6, 2001 Acura MDX

PS, I have an 03 VIII with 008 and to the best of my knowledge I have never gotten at p0300. But I have noticed some of the other studder / stumble problems I've heard described and am hoping this solves it.

Smoggrunner, are you talking about me as an "old school tuner"?
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 25, 2008, 07:29 AM   #30
Evolving Member
iTrader: (7)
 
juyanith's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 387
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 03 Silver Evo 8

Quote:
Originally Posted by Smogrunner View Post
For example, I now know that the fairly regular knock between 2700 and 3400 rpms is only in first and second gear is ALWAYS during soft acceleration (pulling away from stop signs and signals). I have been working on this issue for a while, but can't seem to get rid of it. I've already pulled a lot of timing in the middle area of my map. But I'm gonna need to try other approaches or just live with it.... The CEL knock light has really helped identify the "situation" where it occurs. Of course I'm also always keeping an eye on the light during WOT pulls too.

I get the knock at low acceleration too and in the same areas. At this point, I think it's transmission or clutch noise as I seem to almost always see it around the 1st to 2nd shift. Unfortunately, I'm pretty sure the ECU thinks it's real knock and adjusts accordingly.
Offline
 
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P0300 help !!!!!!!! DJErickG Evo General 4 Feb 11, 2015 05:57 PM
Problem with Tephras NLTS patch awdordie EcuFlash 4 Apr 20, 2012 10:20 PM
94170008 ROM 2 byte load mod for dummies (like me :) A418t81 EcuFlash 62 Nov 6, 2009 04:19 PM
Tephra, can you make a mod to fix the VIII's p0300 issue? Mr. Evo IX EcuFlash 68 Nov 1, 2008 11:17 PM
Changed ECU, OBDII testing steadly2004 EcuFlash 9 Sep 28, 2008 04:28 PM


Tags
2002, 2004, 94170008, civic, highway, honda, immobilizer, lancer, misfire, p0300, part, po300, problems, springs, throttle

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 11:33 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: