disabling lean spool - Page 5 - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community



disabling lean spool

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Sep 23, 2017, 02:47 PM   #61
Evolved Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sydney
Posts: 803
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 13 Posts

Drives: AUDM_EVO IX

Regardless of what rpm value you load into the Lean Spool start and stop rpm parameters, the code loop is still active and some degree of correction is likely to occur below the start rpm due to one of the 1D parameters still being active.

So the correct method of disabling the function completely is via the bit flag in the options/periphery section.

Last edited by merlin.oz; Sep 23, 2017 at 03:03 PM.
Online
 
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How-To: EGR Removal VIII/IX (and charcoal/EVAP canister) fostytou Evo How To Requests / Questions / Tips 317 Jul 27, 2017 01:57 PM
P0500 VEHICLE speed sensor signal disable Rico8638 Ecuflash 2 May 19, 2017 03:48 AM
Can any one tell me how this table, "Lean Spool Correction" works? Raceghost EcuFlash 3 Nov 18, 2016 03:10 AM
Installed Peak/hold driver need help disabling P0201-4 Biggiesacks EcuFlash 5 Oct 13, 2016 02:37 PM
Tuning with LS enabled Appauldd EcuFlash 72 Nov 9, 2015 12:07 PM


Tags
96530006, diable, disable, disabling, evo, evom, evox, lean, mod, rich, rpm, spool, start, tephra, v7

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 02:01 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: