Notices
EcuFlash

TephraMod V7

 
Old Mar 10, 2010, 02:31 AM
  #1516  
Evolved Member
iTrader: (37)
 
bigric09's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Spec-Ops Motorsports, Fayetteville, NC
Posts: 3,146
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
unless you changed anything crazy from the VIII to the IX, i had already uploaded a IX SD rom...

Ill D/L this for comparison..

You guys are super though.
bigric09 is offline  
Old Mar 10, 2010, 02:40 AM
  #1517  
Evolved Member
iTrader: (37)
 
bigric09's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Spec-Ops Motorsports, Fayetteville, NC
Posts: 3,146
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Originally Posted by phenem View Post
Updated second post with EVO IX SD pre-patched ROM thanks to scheides
Unless its just me... the SD xml you uploaded for the IX doesnt have the SD tables in it.

Here is mine though, if it helps...
Attached Files
File Type: zip
88591715.zip (10.0 KB, 0 views)
bigric09 is offline  
Old Mar 10, 2010, 04:28 AM
  #1518  
Evolved Member
iTrader: (39)
 
phenem's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central PA
Posts: 811
Likes: 0
Received 3 Likes on 2 Posts
Originally Posted by bigric09 View Post
Unless its just me... the SD xml you uploaded for the IX doesnt have the SD tables in it.

Here is mine though, if it helps...
HAHA! scheides help me out here!

scheides emailed me the stuff and I uploaded, I don't have a IX but I should have checked that, o well, glad you found it! I will fix it once scheides comments.
phenem is offline  
Old Mar 10, 2010, 06:59 AM
  #1519  
Evolved Member
iTrader: (37)
 
bigric09's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Spec-Ops Motorsports, Fayetteville, NC
Posts: 3,146
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
this XML is the one i patched for SD. I know it works, because i am running it now. It is basically the MOD788590715 w/ the JCSBanks SD patched in it. I can email you the Rom im using as well if you'd like to post it. The rom that downloads with the link you posted only shows the SD tables when i am using my XML, not with the one provided.
bigric09 is offline  
Old Mar 10, 2010, 05:14 PM
  #1520  
Evolved Member
iTrader: (39)
 
phenem's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central PA
Posts: 811
Likes: 0
Received 3 Likes on 2 Posts
I finally fully tested and have switched over to 94171715 tonight. My car seems to idle better and is more snappy through transitions. Love it!

There is an error in the 9417 XML, the correct IPW Main Adder is:

Code:
<table name="Injector Cranking Enrichment IPW Adder (Main)" category="Main Map Fuel Settings" address="56AE" type="2D" level="1" scaling="TimeInjCranking">
		<table name="Coolant Temperature" address="67bc" type="Y Axis" elements="9" scaling="Temp"/>
	</table>

Last edited by phenem; Mar 10, 2010 at 07:37 PM.
phenem is offline  
Old Mar 10, 2010, 05:57 PM
  #1521  
Evolved Member
iTrader: (39)
 
phenem's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central PA
Posts: 811
Likes: 0
Received 3 Likes on 2 Posts
Edited XML info above to correct issue.

Last edited by phenem; Mar 10, 2010 at 07:38 PM.
phenem is offline  
Old Mar 10, 2010, 06:37 PM
  #1522  
Evolved Member
iTrader: (22)
 
Appauldd's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Northern KY near Cincy
Posts: 2,408
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Phenem.....I never noticed that......good catch. I don't think it will make all that much of a difference.....9653 is the same way. I believe it had to do with how the Alt portion was made up. I tried different scalings and different size tables and the values never match exactly.
Appauldd is offline  
Old Mar 10, 2010, 06:41 PM
  #1523  
Evolved Member
iTrader: (39)
 
phenem's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central PA
Posts: 811
Likes: 0
Received 3 Likes on 2 Posts
Originally Posted by Appauldd View Post
Phenem.....I never noticed that......good catch. I don't think it will make all that much of a difference.....9653 is the same way. I believe it had to do with how the Alt portion was made up. I tried different scalings and different size tables and the values never match exactly.
It just seems the tables starts one value down? Know what I mean? Any idea of the new address the table would start at if it were one value down?
phenem is offline  
Old Mar 10, 2010, 07:17 PM
  #1524  
Evolved Member
iTrader: (22)
 
Appauldd's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Northern KY near Cincy
Posts: 2,408
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
If you look at the alternate though....the last 2 values are the same. I would assume that the alternate is input wrong based on those last 2 values.
Appauldd is offline  
Old Mar 10, 2010, 07:22 PM
  #1525  
Evolved Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Mar 2004
Location: CA
Posts: 3,499
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
I just looked at the ROM in IDA Pro. The address should be 0x56AE.
l2r99gst is offline  
Old Mar 10, 2010, 07:29 PM
  #1526  
Evolved Member
iTrader: (39)
 
phenem's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central PA
Posts: 811
Likes: 0
Received 3 Likes on 2 Posts
Originally Posted by l2r99gst View Post
I just looked at the ROM in IDA Pro. The address should be 0x56AE.
Perfect! Looks good now, thanks man
phenem is offline  
Old Mar 10, 2010, 09:44 PM
  #1527  
EvoM Moderator
iTrader: (10)
 
scheides's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Minneapolis
Posts: 4,827
Likes: 0
Received 10 Likes on 4 Posts
Originally Posted by bigric09 View Post
88590715

Here is the recompile loaded with the SD tuning tables... I have not verified if this works yet as I have not started tuning the SD yet. But it should work. Just add the XML file to the ecuflash directory and then modify your ROM ID as explained below and the SD tables should pop up with all the MOD 7 stuff.
There is no rom in this attachment, only the SD xml.

Originally Posted by bigric09 View Post
Unless its just me... the SD xml you uploaded for the IX doesnt have the SD tables in it.

Here is mine though, if it helps...
Correct, my bad! Fixed shortly on once phenem reposts!

Originally Posted by bigric09 View Post
this XML is the one i patched for SD. I know it works, because i am running it now. It is basically the MOD788590715 w/ the JCSBanks SD patched in it. I can email you the Rom im using as well if you'd like to post it. The rom that downloads with the link you posted only shows the SD tables when i am using my XML, not with the one provided.
Just the xml for the SD really does no good to anyone. People want pre-patched roms with working xml packaged together. This was the format for option5 for the 96531706 rom and its what I am trying to follow for the 88591715 rom we're posting now. This will be a truely plug-and-play SD rom; awesome but dangerous

Originally Posted by phenem View Post
HAHA! scheides help me out here!

scheides emailed me the stuff and I uploaded, I don't have a IX but I should have checked that, o well, glad you found it! I will fix it once scheides comments.
Fixed and emailed it to ya buddy! If anyone sees any other issues with the XML provided, please let me know! I just used r3compile's XML, added the SD and MAT bits, did the patches, and posted. Tested and verified on a buddy's car we just converted to SD, but I'd like more to test it if possible!
scheides is offline  
Old Mar 10, 2010, 09:46 PM
  #1528  
Evolved Member
iTrader: (22)
 
Appauldd's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Northern KY near Cincy
Posts: 2,408
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Did you ever get my 94170715 xml????
Appauldd is offline  
Old Mar 11, 2010, 04:11 AM
  #1529  
Evolved Member
iTrader: (37)
 
bigric09's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Spec-Ops Motorsports, Fayetteville, NC
Posts: 3,146
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Originally Posted by scheides View Post
There is no rom in this attachment, only the SD xml.



Correct, my bad! Fixed shortly on once phenem reposts!



Just the xml for the SD really does no good to anyone. People want pre-patched roms with working xml packaged together. This was the format for option5 for the 96531706 rom and its what I am trying to follow for the 88591715 rom we're posting now. This will be a truely plug-and-play SD rom; awesome but dangerous



Fixed and emailed it to ya buddy! If anyone sees any other issues with the XML provided, please let me know! I just used r3compile's XML, added the SD and MAT bits, did the patches, and posted. Tested and verified on a buddy's car we just converted to SD, but I'd like more to test it if possible!
I realize that... i was uploading an XML to work with your ROM that you submitted. The rom was find, just needed the XML to view the SD tables. That way Phenem could have just D/L'd that and add to the D/L in place of the first XML
bigric09 is offline  
Old Mar 11, 2010, 05:28 AM
  #1530  
Evolved Member
iTrader: (39)
 
phenem's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central PA
Posts: 811
Likes: 0
Received 3 Likes on 2 Posts
Originally Posted by Appauldd View Post
Did you ever get my 94170715 xml????
Yeah, that's the XML I am using, just noticed that error on the IPW adder cause I was having issues starting my car. Got that fixed now and will test later.
phenem is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: TephraMod V7


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.