Notices
EcuFlash

help! TephraMod saving wtf

 
Old Sep 4, 2010, 02:01 PM
  #1  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
gallas's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Alaska
Posts: 313
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
help! TephraMod saving wtf

Ok i have been fighting with this damn TephraMod-recompile.bin mod for over a week with absolutely no luck and still having the same issue. whenever i change anything such as the immobilizer over from my current rom then save it, close it, and reopen the same TephraMod-recompile.bin file it's back to the stock rom format with none of the mod options. i was able to successfully save after a few changes but soon as i do anything major it resets. can anybody do me a huge favor and swap over all my maps and data plz ive tried everything and have transfered all these maps at least 6 times. I just want this damn upgrade
gallas is offline  
Old Sep 4, 2010, 02:29 PM
  #2  
Evolved Member
iTrader: (6)
 
mt057's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: DFW
Posts: 1,518
Liked 6 Times in 5 Posts
I could not change mine intil I disabled user account control in windows. Before that I could not change the rom data.
mt057 is offline  
Old Sep 4, 2010, 02:34 PM
  #3  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
gallas's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Alaska
Posts: 313
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
I have my UAC turned off and have tuned it off in the directory also...
gallas is offline  
Old Sep 4, 2010, 09:36 PM
  #4  
Evolved Member
iTrader: (6)
 
mt057's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: DFW
Posts: 1,518
Liked 6 Times in 5 Posts
Also make sure that there are no old copies of the Rom lurking about. Is the Rom reverting back to the original version with no tephra mods available, is that right? What Rom are you running?
mt057 is offline  
Old Sep 4, 2010, 11:25 PM
  #5  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
gallas's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Alaska
Posts: 313
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by mt057 View Post
Also make sure that there are no old copies of the Rom lurking about. Is the Rom reverting back to the original version with no tephra mods available, is that right? What Rom are you running?
ive gone as far as renaming and removing my original rom file 88590015 in hopes that it would have no rom to revert back to.
gallas is offline  
Old Sep 5, 2010, 11:20 AM
  #6  
Evolving Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Northwest
Posts: 217
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
it think i know what your doing wrong, it happen to me before. all you need to transfer to the V7 rom is your Immobilizer, & Init# only then save it, close it and re-open it.
03RRVIII is offline  
Old Sep 5, 2010, 06:50 PM
  #7  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
gallas's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Alaska
Posts: 313
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by 03RRVIII View Post
it think i know what your doing wrong, it happen to me before. all you need to transfer to the V7 rom is your Immobilizer, & Init# only then save it, close it and re-open it.
i have done that and it worked but as soon as i changes anything big such as timing it resets when i save it... i have tried every thing that has been posted so far lol..
gallas is offline  
Old Sep 8, 2010, 06:57 PM
  #8  
Newbie
iTrader: (5)
 
element26's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Yuma, AZ
Posts: 78
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
yeah i was having this issue too. i ended up deleting almost everyting and starting from step one over again. havent had a problem since.
element26 is offline  
Old Sep 8, 2010, 07:05 PM
  #9  
Evolved Member
 
nightwalker's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Butt**** Nowhere
Posts: 1,635
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
If you're using the latest windows, you have to disable some of the security features.
nightwalker is offline  
Old Sep 8, 2010, 07:14 PM
  #10  
Evolved Member
iTrader: (17)
 
Jack_of_Trades's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Opelika,AL
Posts: 3,523
Likes: 0
Liked 2 Times in 1 Post
Have you edited it and saved as a unique name and then tried re-opening it under the new name?
Jack_of_Trades is offline  
Old Sep 9, 2010, 08:06 PM
  #11  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
gallas's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Alaska
Posts: 313
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
yes i have done all that. i just reformatted my computer and went to the 64bit so im gona give it another shot in a min.
gallas is offline  
Old Sep 9, 2010, 08:29 PM
  #12  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
gallas's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Alaska
Posts: 313
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
nope i changed my immobilizer code and saved and it saved fine. soon as i change another value anywhere tho it resets back to stock rom
gallas is offline  
Old Sep 11, 2010, 12:23 PM
  #13  
Evolved Member
iTrader: (11)
 
esevo's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Tucson AZ
Posts: 759
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Did you change your ECU internal ID??? DONT copy your stock id in or when you save it, it reverts to a stock rom.

Evan Smith
esevo is offline  
Old Sep 11, 2010, 02:41 PM
  #14  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
gallas's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Alaska
Posts: 313
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by esevo View Post
Did you change your ECU internal ID??? DONT copy your stock id in or when you save it, it reverts to a stock rom.

Evan Smith
I think that mite be it.. im gona clock out of work and go try it.
gallas is offline  
Old Sep 11, 2010, 03:51 PM
  #15  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
gallas's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Alaska
Posts: 313
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
Ok yeah that was the problem. now i noticed that my rom is measured in Celsius and the tephra is in Fahrenheit. suspect some of the changes i mad were to already correct cells because i didnt see a fahrenheit in the tag.. does anyone know if i can just transfer my timing maps, immobilizer and be good? i have a tuned rom not quite sure what data was changed. or even better a way to change a setting in ecuflash so both roms read in fahrenheit so i can just confirm it myself?
gallas is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: help! TephraMod saving wtf


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.