Injector pulse width 0? log inside - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community



Injector pulse width 0? log inside

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Mar 18, 2016, 09:05 PM   #1
Newbie
Thread Starter
iTrader: (4)
 
needsboost's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: MI
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: RR EvoVIII

Injector pulse width 0? log inside

Hey guys,
I've been having some sputtering issues in 3rd+ gear after a long winter swap (build below). 1st and 2nd in boost are ok, sputters a tiny bit at constant speed (cruising at 15, 25, speed limit stuff). An example is in the log, logID 120-~300 is all constant speed (school zone) and every couple seconds i would feel a slight bog.

Maybe you can tell by the waviness of the O2 sensor readings? they swing from less than 0.0X to 0.7+ pretty quickly. everything else in the log looks pretty normal. below is a graph of what my O2 is reading during the constant speed cruising. O2 sensor is brand new as of today, logs from the previous sensor look the same.



Looking through the logs, I see that IPW drops to 0, most of the time right after a sudden change to TPS %, but not all the time. I was under the assumption that it should go to the min IPW, not 0?


Attached Files
File Type: csv EvoScanDataLog_2016.03.18_21.23.56.csv (142.3 KB, 0 views)
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 20, 2017, 04:58 AM   #2
Newbie
 
GP148's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Australia
Posts: 83
Thanked 1 Time in 1 Post

Drives: Evolution x 2013 SST GSR

i am having a similar issue. do you know what the issue was btw. Would be great if you could share what you found fixed te issue
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 20, 2017, 09:50 AM   #3
Newbie
 
Join Date: Jun 2014
Location: Russia
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Airtek

Sry for English. When you decel(brake the engine), in 1 second the fuel cut takes place. And resume when rpm < ~1200
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 20, 2017, 07:00 PM   #4
Newbie
 
GP148's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Australia
Posts: 83
Thanked 1 Time in 1 Post

Drives: Evolution x 2013 SST GSR

This happens under low load, Cruize driving, but mainly when decel. How can I fix this
Offline
 
Reply With Quote
Old Oct 21, 2017, 12:07 AM   #5
Evolved Member
 
4b11slayer's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Santa Ana
Posts: 1,608
Thanked 71 Times in 71 Posts

Drives: 2004 rs ct9a

Tps readings look weired also. Set tps to 14.6 with evo scan
Offline
 
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Injector Scaling and Latency (SUPERMERGE) Fast_Freddie EcuFlash 260 Nov 15, 2017 12:33 AM
Speed Density IPW Drop Out on 96530006 Patch 03whitegsr EcuFlash 110 Jan 25, 2017 02:00 PM
Minimum IPW Info AND Resolution patch tephra Evo X Engine Management / Tuning Forums 42 Nov 22, 2016 10:22 AM
Start-up Fuel and ISCV Tables Dynotech Tuning EcuFlash 80 Sep 20, 2016 02:30 PM
Jumping IPW during constant speed&2200rpm kaak Ecuflash 0 Jan 19, 2016 12:32 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 07:52 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: