⛔★ Initial cold idle too high, help - evolutionm.net



⛔★ Initial cold idle too high, help

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Apr 19, 2017, 11:28 AM   #1
Evolving Member
Thread Starter
 
supak1111's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: usa
Posts: 113
Thanked 22 Times in 22 Posts

Drives: Evo 8, FD rx7, Cbr1000, Grom...

⛔★ Initial cold idle too high, help

Hey everyone, just updated my evo 8 to tephra 7 need help lowering the idle rpm when the car is cold. Mine goes up to as high as 2400 rpms. I would like to set it to around 2000 max.

Reason I don't want to have it up to 2400 rpms is because my car has a full 3" exhaust, no cat so its extremely loud and cops around here a diicks.

What setting do I need to mess with in tephra 7 to adjust cold idle rpms? I've already adjusted my idle, drive and AC hot rpms to what I like.

Thanks



.

Last edited by supak1111; Apr 19, 2017 at 11:34 AM.
Offline
 
Reply With Quote
Old Apr 19, 2017, 11:52 AM   #2
Newbie
iTrader: (3)
 
Join Date: Jun 2010
Location: East TN
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Offline
 
Reply With Quote
Old Apr 19, 2017, 02:56 PM   #3
Evolving Member
Thread Starter
 
supak1111's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: usa
Posts: 113
Thanked 22 Times in 22 Posts

Drives: Evo 8, FD rx7, Cbr1000, Grom...

Thanks. Just tried a few things not sure if it did anything until the motor cools off


.
Offline
 
Reply With Quote
Old Apr 19, 2017, 10:31 PM   #4
Evolving Member
Thread Starter
 
supak1111's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: usa
Posts: 113
Thanked 22 Times in 22 Posts

Drives: Evo 8, FD rx7, Cbr1000, Grom...

⛔★ FIXED!!!!!! ★⛔

Now its around 1500rpm at 50f, I lowered the numbers in: ISCV Demand CTS Adder #1**

Now it reads:
56.9
47.5
40
35.3
28.6
20
5.1
2.7


.

Last edited by supak1111; Apr 25, 2017 at 11:41 PM.
Offline
 
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SES thrown after cold start, suggestions needed. jheff Evo General 0 Jan 10, 2017 07:07 AM
O2 sensor symptoms? P0134, crazy idle Kendogg Evo X General 47 Jan 29, 2016 06:18 PM
VIII ECU in V - high idle issue 9!'clipseDOHC Evo General 7 Jan 9, 2016 10:21 PM
horrible cold start, need help! babaz7 EcuFlash 3 May 6, 2013 07:44 AM
New plugs, DV changed... still STALLING! kiss_my_s Evo Engine / Turbo / Drivetrain 37 May 7, 2004 07:37 AM


Tags
cold idle, idle, rpm, tephra

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 05:44 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send