aem uego intermittent logging issues - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community



aem uego intermittent logging issues

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 6, 2017, 06:27 PM   #1
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Oct 2012
Location: Vancouver WA
Posts: 108
Thanked 2 Times in 2 Posts

Drives: 05 evo 8

aem uego intermittent logging issues

Hey guys, Ive been having problems logging aem uego on my car ever since I got it set up. I am having this issue where it will show zero, sometimes it will read if I switch the usb ports between the serial cable and the tactrix, other times it wont read even if I switch the ports until I restart the laptop. Now I know if the wires leading to the serial dongle are too long you can have issues similar to this but that is not the issue. I don't know if this could be an issue but I have subaru related tuning software on my laptop as well, today I was tuning an 08 wrx and could only get the wideband to read if I restarted the laptop and then after tuning some It wouldn't read at all even after restarting the laptop. Could there be a driver issue between the two different tuning softwares(ecu flash, evoscan and romraider)? I don't have another logging cable for the wideband so unfortunately I can't rule out the logging cable itself being at fault. Thanks in advance!
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 7, 2017, 05:40 AM   #2
Evolving Member
iTrader: (1)
 
TrendSetter's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: florduh
Posts: 193
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts

Drives: 03 evo w/mivec & 6mt

what version is your cable? the openport 2.0 can read the aem serial directly through the 3.5mm jack. thats how i do it and its very reliable.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 7, 2017, 01:13 PM   #3
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Oct 2012
Location: Vancouver WA
Posts: 108
Thanked 2 Times in 2 Posts

Drives: 05 evo 8

Quote:
Originally Posted by TrendSetter View Post
what version is your cable? the openport 2.0 can read the aem serial directly through the 3.5mm jack. thats how i do it and its very reliable.
it is a tactrix 2.0, interesting I have never tried it that way. I will have to look up on how to set that up cause I have been using the rs232 to usb converter cable.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 15, 2017, 11:29 PM   #4
Evolving Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Dubai
Posts: 232
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2006 Evo9 MR

Check your uego wiring.
It is possibly a bad ground. Whenever I had logging problems, it was always related to the wiring. Not the laptop or drivers.
Offline
 
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Evoscan and AEM UEGO A/F UxC Evo X Engine Management / Tuning Forums 2 Dec 19, 2016 08:43 AM
AEM UEGO inline wideband serial port logging not working alfredoaal Evo X Engine Management / Tuning Forums 3 Jan 21, 2016 06:35 AM
EvoScan v2.6 And New EvoScan GPS/Logger/Reflashing Touchscreen Review evo4mad EcuFlash 1880 May 5, 2015 06:22 PM
Opinions on Innovate MTX-L versus LC-2 aggieEVO General Engine Management / Tuning Forum 0 May 1, 2015 01:17 PM
Installing AEM Inline Wideband Ralliartize It Evo General 6 Jan 6, 2012 11:43 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 01:46 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: