New build Tephra V7, SD, No Start/Spark - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community

Notices
EcuFlash
Sponsored by:
Sponsored by:

New build Tephra V7, SD, No Start/Spark

Reply

 
 
 
Old Sep 17, 2017, 04:08 AM
  #1  
Evolved Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Evo8Emperor's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rhode Island
Posts: 1,279
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
New build Tephra V7, SD, No Start/Spark

Ok so i tried posting in the tephra v7 thread but havent had any luck with a reply.

I have a thread up HERE in the Engine/Turbo section trying to diagnosis a no start.

So if you take a look in that thread we have covered a lot of the bases.

I really think its my work in the ROM that might be holding us back but I don't have anyone around to back me up other than the community here.

I believe i did most of all the work if someone can just take a look over my ROM and make sure its set up right.

Again have to run Speed Density. Have GM IAT sensor wired in to MAF and Omni 4 Bar MAP Sensor.
Attached Files
File Type: bin
New SD Rom.bin (256.0 KB, 0 views)

Last edited by Evo8Emperor; Sep 17, 2017 at 07:12 AM.
Evo8Emperor is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 07:11 AM
  #2  
Evolved Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Evo8Emperor's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rhode Island
Posts: 1,279
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Ok so been going through everything and I re set up ecu to run GM IAT sensor on mat input and the 4 bar omni map sensor scaled right and scaling changed in ecuflash.

updated new rom.
Evo8Emperor is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 07:24 AM
  #3  
Evolved Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Evo8Emperor's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rhode Island
Posts: 1,279
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Is there also anyway someone could hook me up with a updated DataSettings Folder for Evoscan v2.9 ?

Trying to update the xml but doesn't seem like Im getting the new stuff in Evoscan.

Havent been able to connect to car either.
Evo8Emperor is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 10:39 AM
  #4  
Evolved Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Evo8Emperor's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rhode Island
Posts: 1,279
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
log of my car cranking over. anyone see anything that sticks out ?
Attached Files

Last edited by Evo8Emperor; Sep 17, 2017 at 11:12 AM.
Evo8Emperor is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 02:40 PM
  #5  
Evolved Member
 
4b11slayer's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Santa Ana
Posts: 1,784
Thanked 82 Times in 82 Posts
Likely an immobilizer issue.
Either wrong code
Ot wrong year selected.

Use the dtc scan option in evoscan. If its imobbilizer related usually theres a trouble code that sets.
4b11slayer is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 02:45 PM
  #6  
Evolved Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Evo8Emperor's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rhode Island
Posts: 1,279
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yeah i checked dtcs with evoscan about an hr ago. no issues at all. immobilizer is disabled and set for 0004 in the immo section
Evo8Emperor is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 02:54 PM
  #7  
Evolved Member
 
4b11slayer's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Santa Ana
Posts: 1,784
Thanked 82 Times in 82 Posts
The car would still start with a bad map sensor or iat sensor. Even if the option was incorrect in the rom.
4b11slayer is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 02:55 PM
  #8  
Evolved Member
 
4b11slayer's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Santa Ana
Posts: 1,784
Thanked 82 Times in 82 Posts
So you have no spark? How about fuel? Have you used a noid light on the injectors?
4b11slayer is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 03:01 PM
  #9  
Evolved Member
 
4b11slayer's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Santa Ana
Posts: 1,784
Thanked 82 Times in 82 Posts
Have you checked mechanical timing?
Also your sure the crank sensor wheel is on correct?
4b11slayer is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 03:12 PM
  #10  
Evolved Member
 
4b11slayer's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Santa Ana
Posts: 1,784
Thanked 82 Times in 82 Posts
K


4b11slayer is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 03:15 PM
  #11  
Evolved Member
 
4b11slayer's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Santa Ana
Posts: 1,784
Thanked 82 Times in 82 Posts
Step 1. Check pin #1 of ignition coils. Should be white red stripe.
4b11slayer is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 03:35 PM
  #12  
Evolved Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Evo8Emperor's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rhode Island
Posts: 1,279
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Crank plate is on right. indent facing in. new crank sensor.

cam reluctor wheel is in right positon. New cam sensor.

Timing is spot on.

We have 12v power right to the coils and good ground. have continuity to ecu as well.
Evo8Emperor is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 05:31 PM
  #13  
Evolved Member
 
4b11slayer's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Santa Ana
Posts: 1,784
Thanked 82 Times in 82 Posts
What pin has voltage?
4b11slayer is offline  
Reply With Quote
Old Sep 17, 2017, 05:32 PM
  #14  
Evolved Member
 
4b11slayer's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Santa Ana
Posts: 1,784
Thanked 82 Times in 82 Posts
Pin 1 is 12 volts constant ignition on and pin 3 is ecm voltage signal. Pin 2 is ground.
4b11slayer is offline  
Reply With Quote
Old Sep 18, 2017, 03:08 AM
  #15  
Evolved Member
Thread Starter
iTrader: (12)
 
Evo8Emperor's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rhode Island
Posts: 1,279
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yeah I had 12v power key on at pin 1

Had good ground at pin 3 and not getting signal from ecu for spark obviously so just tested continuity which is good.
Evo8Emperor is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: New build Tephra V7, SD, No Start/Spark


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.