Help need with tephra mod - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community

Notices
EcuFlash
Sponsored by:
Sponsored by:

Help need with tephra mod

Old Dec 10, 2017, 10:09 PM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Boost411's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: United States
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Help need with tephra mod

Good day I am having some trouble tuning the current tephra Rom on the car, the car is able to start and drive however the map seems pretty stock, see attached.

How ever when I try using a normal stock map the car refuses to start.
Boost411 is offline  
Old Dec 10, 2017, 10:36 PM
  #2  
Evolved Member
 
Biggiesacks's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: The Bay Area
Posts: 3,126
Thanked 191 Times in 185 Posts
can you be more specific what you mean by "stock map"? Also you didn't attach anything.
Biggiesacks is offline  
Old Dec 11, 2017, 05:25 AM
  #3  
Newbie
Thread Starter
 
Boost411's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: United States
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
This is the map currently on the car which I received when I bought the car, however when compare to a stock evolution jdm rom it seems pretty similar in the tables.


We tried scaling the injectors, checking for boost leaks etc. The car starts and after it warms up the idle drops off and malfunctions.


When we try a stock normal rom the car refuses to start.
Attached Files
File Type: zip
original.zip (97.2 KB, 0 views)
Boost411 is offline  
Old Dec 11, 2017, 09:51 AM
  #4  
Evolved Member
 
Biggiesacks's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: The Bay Area
Posts: 3,126
Thanked 191 Times in 185 Posts
oh ok you are trying to use the stock rom, I would start by making sure you copied over the Immobilizer code and hex over from the ROM on the car to the Stock rom you are trying to load without any errors.
Biggiesacks is offline  
Old Dec 11, 2017, 11:37 AM
  #5  
Evolved Member
iTrader: (1)
 
letsgetthisdone's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Las Vegas
Posts: 11,415
Thanked 608 Times in 575 Posts
Check the immobilizer as Biggie said. You can either disable it, or you need to copy the value from your stock ROM. Its a Hex entry, so make sure you enter with the "0x" prefix (without the quote marks).
letsgetthisdone is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
axxevo8
EcuFlash
1
Nov 12, 2015 12:43 PM
CT9A PR
EcuFlash
2
Nov 16, 2014 07:48 AM
EvowagonIX
EcuFlash
4
Sep 1, 2014 07:44 PM
fireroasted
EcuFlash
7
Jan 19, 2012 08:29 PM
STi2EvoX
Evo X Engine Management / Tuning Forums
6
Nov 2, 2009 07:30 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help need with tephra mod


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.