Notices
EcuFlash

Afr going richer gear by gear

 
Old Oct 5, 2018, 11:40 AM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2017
Location: Aalborg
Posts: 5
Received 0 Likes on 0 Posts
Afr going richer gear by gear

i everybody, i have an very strange problem with my tune.
when i do a pull in 2. gear it goes about 12,5 then i flatshift to 3.gear it goes 11.5 then 4. 10,5
i'm aiming for what it does in third gear 11,5-11,8 ish
what the hell is going on here :P
is this a simple noob error ?

i have attached the log

9:1 compression ams intake stock turbo and injectors. (and yes i know the injectors is maxed out new is on the way)



Attached Files

Last edited by Michael Jensen; Oct 5, 2018 at 11:43 AM. Reason: wrong picture
Michael Jensen is offline  
Old Oct 5, 2018, 11:45 AM
  #2  
EvoM Guru
iTrader: (8)
 
razorlab's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: South Orange, New Jersey
Posts: 11,291
Received 267 Likes on 233 Posts
Turn off lean spool
razorlab is offline  
Old Oct 5, 2018, 11:48 AM
  #3  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2017
Location: Aalborg
Posts: 5
Received 0 Likes on 0 Posts
is turned off
*edit* i think it is, its set to 8000rpm enable or is it necessary to find the bit that disables it ?
Michael Jensen is offline  
Old Oct 5, 2018, 11:58 AM
  #4  
EvoM Guru
iTrader: (8)
 
razorlab's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: South Orange, New Jersey
Posts: 11,291
Received 267 Likes on 233 Posts
Originally Posted by Michael Jensen View Post
is turned off
*edit* i think it is, its set to 8000rpm enable or is it necessary to find the bit that disables it ?
You have to disable it all together or change the lean spool target afr table to not richen over time. Easiest is to fully disable it.

However know you will have to retune your fuel table once you disable lean spool
razorlab is offline  
The following users liked this post:
Michael Jensen (Oct 5, 2018)
Old Oct 5, 2018, 12:07 PM
  #5  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2017
Location: Aalborg
Posts: 5
Received 0 Likes on 0 Posts
Ok thank you didnt know there were over time modifier also.
i'm running tephramod with rom 88580714
i have found under ecu periphery1 FBA bits bit 0: lean spool,
is it just this bit i have to set to zero ?
Michael Jensen is offline  
Old Oct 5, 2018, 01:07 PM
  #6  
EvoM Guru
iTrader: (8)
 
razorlab's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: South Orange, New Jersey
Posts: 11,291
Received 267 Likes on 233 Posts
Originally Posted by Michael Jensen View Post
Ok thank you didnt know there were over time modifier also.
i'm running tephramod with rom 88580714
i have found under ecu periphery1 FBA bits bit 0: lean spool,
is it just this bit i have to set to zero ?
yes turn the bit off.

The table I was eluding to is this one:



This is after someone changed the values to match. OEM they are richer. Which causes the effect you are seeing.
razorlab is offline  
Old Oct 5, 2018, 01:29 PM
  #7  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2017
Location: Aalborg
Posts: 5
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by razorlab View Post
yes turn the bit off.

The table I was eluding to is this one:



This is after someone changed the values to match. OEM they are richer. Which causes the effect you are seeing.
Okay thank you i will try this in the weekend. 😁
Michael Jensen is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.