Notices
Evo X Engine / Turbo / Drivetrain Everything from engine builds to the best clutch and flywheel.

EVO X smells like Gas from engine bay, the Heater/AC vents

 
Old Nov 17, 2018, 04:53 PM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Albuquerque
Posts: 2
Liked 1 Time in 1 Post
[FIXED] EVO X smells like Gas from engine bay, the Heater/AC vents

My 2010 Lancer Evolution GSR has a strong gas smell when I park. It also smells a lot when my heater or AC is on. The car has 78k miles.

Last edited by winterevox; Apr 16, 2019 at 08:29 AM.
winterevox is offline  
The following users liked this post: winterevox
MinusPrevious (Nov 19, 2018)
Old Nov 17, 2018, 05:27 PM
  #2  
EvoM Super Moderator
iTrader: (3)
 
MinusPrevious's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: So.Cal
Posts: 5,717
Liked 756 Times in 721 Posts
Hey hello & welcome

Likely suspect would be the injector seals. Can be verified by a boost leak test. There are other ways, as well, like using a spray around the seals while the engine is running
MinusPrevious is offline  
The following users liked this post: MinusPrevious
winterevox (Nov 18, 2018)
Old Apr 15, 2019, 01:41 AM
  #3  
Newbie
 
shanka's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 7
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Check for a crack in the manifold and check for loose bolts/nuts along the exhaust, starting from the exhaust side of the engine.
shanka is offline  
Old Apr 16, 2019, 08:28 AM
  #4  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Albuquerque
Posts: 2
Liked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by shanka View Post
Check for a crack in the manifold and check for loose bolts/nuts along the exhaust, starting from the exhaust side of the engine.
Sorry I forgot to update but the issue is fixed. There was a hold in the fuel return line from the intercooler piping. Made adjustments and replaced the part.
winterevox is offline  
Old Apr 16, 2019, 08:31 AM
  #5  
Newbie
 
shanka's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 7
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by winterevox View Post
Sorry I forgot to update but the issue is fixed. There was a hold in the fuel return line from the intercooler piping. Made adjustments and replaced the part.
Oh great!! In my case right now, I have a cracked manifold and looks like a bolt is loose between turbo and downpipe. Getting exhaust smell in the HVAC and lean codes. Guess I read "gas" as exhaust gas.. lol
shanka is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.