SST Grind on Startup - Page 7 - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community



SST Grind on Startup

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Dec 14, 2017, 01:45 AM   #91
Newbie
 
Join Date: May 2017
Location: singapore
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hi , so did updating the tcu to 8631B002_dio30.cff , latest firmware actually solve the grinding issue ? I have just had this grinding noise as well and has been doing some research on how to actually solve this issue but looks like someone mentioned that the grinding sound still happens after updating the software ?

Will get my tuner to have a look on this and update the software.
Offline
 
Reply With Quote
Old Dec 15, 2017, 01:01 PM   #92
Gold Sponsor
iTrader: (2)
 
Jacks Transmissions's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Colorado Springs, CO.
Posts: 193
Thanked 6 Times in 5 Posts

Drives: 2010 Sportback

Quote:
Originally Posted by wmsoo View Post
hi , so did updating the tcu to 8631B002_dio30.cff , latest firmware actually solve the grinding issue ? I have just had this grinding noise as well and has been doing some research on how to actually solve this issue but looks like someone mentioned that the grinding sound still happens after updating the software ?

Will get my tuner to have a look on this and update the software.
We've done this update on several vehicles. So far its fixed none of them.
__________________
JACKS TRANSMISSIONS
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 6, 2018, 11:04 PM   #93
Newbie
 
Join Date: Aug 2017
Location: Spokane, WA
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2010 Evo MR Touring

Quote:
Originally Posted by Jacks Transmissions View Post
We've done this update on several vehicles. So far its fixed none of them.
Same thing here, i've tried updating to 2012-2015 software, it doesn't make any difference, still grinds but doesn't do it when it's below 40 degrees F on cold start. Does it nearly every time I start it when it's warmer. Still makes the two click noise on startup even when one of the TSBs said it would eliminate that.

I wish it wouldn't make the noise, I hope synchros aren't being worn out every time it does it, because that's what it sounds like.

Oh well, I guess there's nothing you can do unless you get a brand new transmission.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 10, 2018, 11:12 AM   #94
Newbie
 
GeoMitsu's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Lebanon
Posts: 74
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Evo X MR

My advice to you guys is to shift to "N" before starting the engine, in this way the gearbox will do its shift testing but without the grinding noise.


It works for me, I hope it does for you.


Regards
Geo
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 10, 2018, 11:16 AM   #95
Newbie
 
Join Date: Aug 2017
Location: Spokane, WA
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2010 Evo MR Touring

Quote:
Originally Posted by GeoMitsu View Post
My advice to you guys is to shift to "N" before starting the engine, in this way the gearbox will do its shift testing but without the grinding noise.


It works for me, I hope it does for you.


Regards
Geo
Ive tried doing this many times, still makes the noise.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 11, 2018, 01:30 PM   #96
Gold Sponsor
iTrader: (2)
 
Jacks Transmissions's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Colorado Springs, CO.
Posts: 193
Thanked 6 Times in 5 Posts

Drives: 2010 Sportback

Quote:
Originally Posted by harukari View Post
Ive tried doing this many times, still makes the noise.
My tech has found a fix but it requires going into the transmission. So far units that come in grinding leave without grinding.
__________________
JACKS TRANSMISSIONS
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 11, 2018, 01:32 PM   #97
Newbie
 
Join Date: Aug 2017
Location: Spokane, WA
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2010 Evo MR Touring

Quote:
Originally Posted by Jacks Transmissions View Post
My tech has found a fix but it requires going into the transmission. So far units that come in grinding leave without grinding.
That makes me really curious as to what is causing the noise.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 12, 2018, 02:44 PM   #98
Gold Sponsor
iTrader: (2)
 
Jacks Transmissions's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Colorado Springs, CO.
Posts: 193
Thanked 6 Times in 5 Posts

Drives: 2010 Sportback

Quote:
Originally Posted by harukari View Post
That makes me really curious as to what is causing the noise.
Sorry, cant give away any details.
__________________
JACKS TRANSMISSIONS
Offline
 
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ralliart & Evo X MR TC-SST Beta Testing. Flash with Tactrix vaqusis 09+ Ralliart Engine/Turbo/Drivetrain 252 Oct 14, 2017 07:56 AM
Ralliart & Evo X MR TC-SST Flash Testers vaqusis 09+ Ralliart Engine/Turbo/Drivetrain 56 Sep 29, 2017 09:35 AM
Strange groan noise occasionally when both accelerating and braking - Videos inside Toxzon Evo X General 1 Jul 30, 2017 09:30 AM
Strange groan noise occasionally when both accelerating and braking - Videos inside Toxzon Evo X Engine / Turbo / Drivetrain 0 Jun 5, 2017 08:25 PM
Evo 8 TC/ACD/Front diff noise kennemo Evo Engine / Turbo / Drivetrain 0 Aug 21, 2016 10:40 AM


Tags
car, grind, grinds, sst, start, startup

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 08:54 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: