Notices
Evo Engine / Turbo / Drivetrain Everything from engine management to the best clutch and flywheel.

No fuel- no spark- replaced crank position sensor (Please Help)

 
Old Mar 13, 2019, 07:02 PM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Location: washington
Posts: 2
Likes: 0
Recieved 0 Likes on 0 Posts
Exclamation No fuel- no spark- replaced crank position sensor (Please Help)

Have a 03 evo 8. Mostly stock engine component evo (exhaust) (maybe cams/ past owner questionable) Driving home from the store and car dies while driving. Have no spark/fuel. Check codes with scan tool and get P0335 (twice). I pull it apart and my crank position sensor is broken (missing the metal piece) and I replace the sensor. Car is still no start like before with no fuel/spark. All fuses are good. Any ideas?

Last edited by Davidson18; Mar 13, 2019 at 07:36 PM.
Davidson18 is offline  
Old Mar 14, 2019, 08:39 AM
  #2  
Evolved Member
 
barneyb's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Grand Island, NE
Posts: 6,614
Recieved 110 Likes on 101 Posts
Are you sure the crank sensor isn't broken again? In other words, what broke it in the first place?
barneyb is offline  
Old Mar 15, 2019, 06:22 AM
  #3  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Location: washington
Posts: 2
Likes: 0
Recieved 0 Likes on 0 Posts
Balance shaft belt broke, and broke the crank sensor. I replaced the sensor again (was faulty sensor) and swapped the fuel pump. I am currently getting spark now, but car starts and dies instantly.
Davidson18 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.