Flex Fuel testing in TephraXMOD V3 - Page 19 - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community

Notices

Flex Fuel testing in TephraXMOD V3

Reply

 
 
 
Old Jul 17, 2017, 03:52 PM
  #271  
EvoM Guru
iTrader: (8)
 
razorlab's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Alameda, ca
Posts: 10,966
Thanked 217 Times in 191 Posts
Originally Posted by naelzm View Post
im looking to purchase v3 for flexfuel options but looks like it doesnt support USDM EvoX MR 2012. any reason why its not supported? will it ever be supported in future? im guesing its a work in progress. tried to PM you but ur inbox full lol, hope to hear from you...
Use MR V3 for 2013-2015 or 2010
razorlab is offline  
Reply With Quote
Old Jul 17, 2017, 03:59 PM
  #272  
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: Canada
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by razorlab View Post
Use MR V3 for 2013-2015 or 2010
Do you know the difference if i where to use the 2013-2015 ? If they are the same why not include the 2012 is support list?
naelzm is offline  
Reply With Quote
Old Jul 17, 2017, 04:05 PM
  #273  
EvoM Guru
iTrader: (8)
 
razorlab's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Alameda, ca
Posts: 10,966
Thanked 217 Times in 191 Posts
Originally Posted by naelzm View Post
Do you know the difference if i where to use the 2013-2015 ? If they are the same why not include the 2012 is support list?
The newest Ecuflash supports this type of flashing without having to bench flash.

Not sure about the differences. I can tell you I used a 2010 V3 on this 2011 MR with no issues:

https://www.evolutionm.net/forums/ev...-flexfuel.html
razorlab is offline  
Reply With Quote
Old Jul 17, 2017, 04:08 PM
  #274  
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: Canada
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by razorlab View Post
The newest Ecuflash supports this type of flashing without having to bench flash.

Not sure about the differences. I can tell you I used a 2010 V3 on this 2011 MR with no issues:

https://www.evolutionm.net/forums/ev...-flexfuel.html
nice, good to know. Thanks
naelzm is offline  
Reply With Quote
Old Jul 24, 2017, 10:46 AM
  #275  
Newbie
iTrader: (2)
 
LOVEMYX's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Where the Grass is Green
Posts: 86
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by LOVEMYX View Post
rolling antilag


Is this possible on stock ecu?


also would it be possible to run 8 injector setup off ecu flash???
LOVEMYX is offline  
Reply With Quote
Old Jan 11, 2018, 06:12 PM
  #276  
Newbie
 
Join Date: May 2011
Location: Detroit Metro
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi, I am having issues with V3 flex fuel and hope someone can help. I am using the flex converter hardware kit.

The raw ADC and copy of raw ADC are matching the sensor output correctly, but the filtered value is not changing, and the ethanol percentage is clipped to 100% (which does not even match the filtered value I am reading)

See the chart below, the flexconverter kit is in cal mode, so it is stepping through 0,25,50,75,100%. You can see the filtered value is not moving at all.




Here are the labels that I believe are critical to get the ethanol% input working. Am I missing anything?



Does anyone have any insight?

I also see Tephra's documentation says there is a label for max load for signal processing. I do not see the label in ecuflash, unless it is combined with the alternate map load threshold?

Thanks
Solarwater is offline  
Reply With Quote
Old Jan 11, 2018, 07:13 PM
  #277  
Newbie
 
Join Date: May 2011
Location: Detroit Metro
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by Solarwater View Post
Hi, I am having issues with V3 flex fuel and hope someone can help. I am using the flex converter hardware kit.

The raw ADC and copy of raw ADC are matching the sensor output correctly, but the filtered value is not changing, and the ethanol percentage is clipped to 100% (which does not even match the filtered value I am reading)

See the chart below, the flexconverter kit is in cal mode, so it is stepping through 0,25,50,75,100%. You can see the filtered value is not moving at all.




Here are the labels that I believe are critical to get the ethanol% input working. Am I missing anything?



Does anyone have any insight?

I also see Tephra's documentation says there is a label for max load for signal processing. I do not see the label in ecuflash, unless it is combined with the alternate map load threshold?

Thanks

Well I posted a little too soon, lol.

Figured it out. I unplugged the ECU and waited a few seconds and reconnected, the values in the V filtered and ethanol % cleared.

Also, the filter does not run unless the fuel pump is running.

Maybe this will help someone else with a similar issue.
Solarwater is offline  
Reply With Quote
Old Jan 20, 2018, 08:08 AM
  #278  
Newbie
 
stigmeister's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Chicago
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Is anyone else experiencing issues while using NLTS & flex fuel? Tuner was unable to set it up properly on my car.
stigmeister is offline  
Reply With Quote
Old Jan 20, 2018, 04:51 PM
  #279  
EvoM Guru
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,482
Thanked 43 Times in 32 Posts
hey Stig - its a know bug (Actually the only known bug) that NLTS and Flex dont play well together, the rev limit gets set incorrectly... im going to fix in V4 (if/when that gets released)
tephra is offline  
Reply With Quote
Old Apr 17, 2018, 07:19 AM
  #280  
Evolving Member
 
veszett's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: WA
Posts: 189
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by stigmeister View Post
Is anyone else experiencing issues while using NLTS & flex fuel? Tuner was unable to set it up properly on my car.
Originally Posted by tephra View Post
hey Stig - its a know bug (Actually the only known bug) that NLTS and Flex dont play well together, the rev limit gets set incorrectly... im going to fix in V4 (if/when that gets released)
Can someone please explain what happens when you try to use NLTS with Flex fuel, what the bug?
veszett is offline  
Reply With Quote
Old Jun 13, 2018, 04:50 AM
  #281  
Newbie
 
Join Date: Oct 2009
Location: Puerto Rico
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Blessings i don't know if anyone can help me, i make my Lancer 2009 4b11 turbo about like a month ago, first up my tuner just took the oem ecu and replace the rom to evo x rom now my rpm idle is always on 2000 i hate my car lol and every tuner i ask said to me if my car doesn't have abs the speedometer and the tpms won't work, i don't know about tuning but there isn't a way to replace reading from the abs to reading from the speed sensor?
Poison_Snake is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ast
EcuFlash
399
Jun 14, 2018 09:09 PM
mrfred
EcuFlash
141
May 3, 2018 10:44 PM
nj1266
EcuFlash
858
Nov 4, 2017 12:32 PM
tunermt
Cobb AccessPORT
16
Jul 15, 2017 08:55 PM
jcsbanks
EcuFlash
350
Jun 21, 2013 03:29 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Flex Fuel testing in TephraXMOD V3


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.