Notices
Evo X General Discuss any generalized technical Evo X related topics that may not fit into the other forums.

Car sat for a month - now no boost :-(

 
Old May 22, 2019, 02:26 PM
  #1  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: louisiana
Posts: 363
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Car sat for a month - now no boost :-(

Car is fully built with custom fuel setup and a gtx 3582.

The car hasn't run in a month. I jumped it today and took it for a drive. I drove it calmly for about 20 mins then decided to get on it a little harder.

When I get near 4.5 - 5k rpm (usually where the boost starts) it kind of hesitates. It seems like it's quickly building boost and releasing over and over really quickly causing the car to jerk back and forth. Obviously I let go of the pedal before causing and damage. I waited a few minutes and tried it once more to confirm and the same thing happened. I havent had time to get out and take a look at anything yet but I'm just asking if there's anything in particular I should look for first? Thanks.
dragon831 is offline  
Old May 22, 2019, 02:58 PM
  #2  
Evolved Member
 
Biggiesacks's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: The Bay Area
Posts: 3,521
Received 224 Likes on 213 Posts
You should probably check all the intercooler piping couplers to see if any have blown off, as well as the other misc. hoses. A boost leak test would be ideal.
Biggiesacks is offline  
Old May 22, 2019, 05:35 PM
  #3  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: louisiana
Posts: 363
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
^^^That's definitely on the list. I dont expect to find anything though b/c the last time I took the car out I remember a little spirited driving a few mins away from my house and didn't have any problems. How many things can happen just from having the car sit there for a month? Besides the completely dead battery.
dragon831 is offline  
Old May 28, 2019, 09:09 AM
  #4  
Evolved Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Evans, GA
Posts: 2,466
Received 19 Likes on 16 Posts
Do you hear the boost trying to build? Check the turbo inlet? Maybe the car is sucking in more air from another spot besides the filter and the MAF isn't happy because of the extra air it's not metering.

Check intercooler piping, "could be" the BOV is stuck, although probably not.

Where was the car sitting? In a garage? Outside?
ugakirk is offline  
Old May 28, 2019, 09:19 AM
  #5  
Evolved Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Evans, GA
Posts: 2,466
Received 19 Likes on 16 Posts
Also could check the FPR hose. Just search for a pic of it if you don't know where it is. It's located on the intake manifold.
ugakirk is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.