Notices

Installing New Navi / Fuse Bluetooth

 
Old Sep 22, 2011, 04:47 PM
  #31  
Newbie
Thread Starter
iTrader: (2)
 
franco17's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: toronto
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
any word from the russian hacker community?
franco17 is offline  
Old Oct 20, 2011, 09:36 PM
  #32  
Newbie
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2011
Location: Bay Area CA
Posts: 31
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
franco17, did you ever figure out why your handsfree/USB function is gray out in the navi? I just install a (N-05) navigation onto my 2011 GSR and I have the same problem. Did you just have to bring it to the dealer to activate it using the MUT-III tool?
ericjai113 is offline  
Old Oct 21, 2011, 08:31 AM
  #33  
Newbie
Thread Starter
iTrader: (2)
 
franco17's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: toronto
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yes i did, the wire colours the russian tutorial states are wrong. Im in engineering school and havent had time to make a proper write up. Ill try to post the right wires asap. You have to connect the wires to the canbus, not the actual unit itself. The wire numbers are right but not the colours
franco17 is offline  
Old Oct 24, 2011, 10:42 AM
  #34  
Newbie
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2011
Location: Bay Area CA
Posts: 31
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I actually have the FUSE bluetooth system already wired for my 2011 GSR, all I did is just swap the 6-disc CD changer to the Navi headunit. Once you have the wiring corrected, did you have to bring it to the dealer for them to activate it using the MUT-III tool?
ericjai113 is offline  
Old Nov 5, 2011, 11:12 PM
  #35  
Evolved Member
iTrader: (3)
 
NateDaJew's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: PHILLY
Posts: 524
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I'm a stereo idiot! I have a 08 GSR with navi, will this work for me?
NateDaJew is offline  
Old Dec 10, 2011, 05:26 PM
  #36  
Newbie
 
Join Date: May 2010
Location: baie-comeau
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Someone find an issue with the Bluetooth system and 2010 Nav system ?
julralliart is offline  
Old Dec 22, 2011, 09:12 PM
  #37  
Evolved Member
iTrader: (2)
 
nunyas's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Paris, TN
Posts: 1,897
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by franco17 View Post
Yes i did, the wire colours the russian tutorial states are wrong. Im in engineering school and havent had time to make a proper write up. Ill try to post the right wires asap. You have to connect the wires to the canbus, not the actual unit itself. The wire numbers are right but not the colours
updates?
nunyas is offline  
Old Dec 26, 2011, 11:45 AM
  #38  
Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hi. Sorry for very late answer.
Look there: http://asx.2de.ru/90/html/M190103610005100ENG.HTM

Last edited by Krushka; Dec 27, 2011 at 02:03 AM.
Krushka is offline  
Old Dec 29, 2011, 02:00 AM
  #39  
Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yesterday I installed FUSE on my Lancer with MMCS. My previous instructions WERE right!! The only thing we need is to modify HARNESS of MMCS. You can see that wires from our small white socket should go to green socket. But female socket DOESN'T have that wires. So you have to add missing wires in order to connect new wires pins 1,10,17 to MMCS green socket pins 106,104,102 respectively. I hope i said it understandable.

BTW. There is no pink wire anymore! I think there is pink wire only on cars with Rockford.
Also I heard that new MMCS harness for Outlander XL already HAS these wires. And it's also suitable for lancer. But I don't know part number, and if it is true.

Last edited by Krushka; Dec 29, 2011 at 02:11 AM.
Krushka is offline  
Old Jan 24, 2012, 07:05 PM
  #40  
Evolving Member
iTrader: (5)
 
AWDralliart09's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: WashingtonState
Posts: 115
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Great informations. Thanks!!
AWDralliart09 is offline  
Old Mar 2, 2012, 07:11 PM
  #41  
Newbie
iTrader: (1)
 
bong09's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 56
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Has anyone had any success?
bong09 is offline  
Old Apr 20, 2012, 12:14 PM
  #42  
Newbie
Thread Starter
iTrader: (2)
 
franco17's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: toronto
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
It definitely works . If youve read the entire thread youll see that mine is connected but since the russian wire diagrams have different colours i managed to find a few of the right ones and unfortunately my school semester has kept me more then busy. I just finished my engineering exams yesterday so I will have this 100% working this week. As of now every feature works except for the MIC and the bluetooth/audio only comes through one side of speakers. simple wire mismatch issue.
franco17 is offline  
Old Apr 21, 2012, 07:13 AM
  #43  
Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
It's not an issue. You can check brand new cars at your dealer, the sound of voice commands and handsfree goes only from the right side.
Krushka is offline  
Old Apr 21, 2012, 09:02 AM
  #44  
Evolved Member
iTrader: (2)
 
nunyas's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Paris, TN
Posts: 1,897
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by franco17 View Post
It definitely works . If youve read the entire thread youll see that mine is connected but since the russian wire diagrams have different colours i managed to find a few of the right ones and unfortunately my school semester has kept me more then busy. I just finished my engineering exams yesterday so I will have this 100% working this week. As of now every feature works except for the MIC and the bluetooth/audio only comes through one side of speakers. simple wire mismatch issue.
as stated previously, from the factory bluetooth audio only comes from the right side; assuming you mean phone conversations and not playing music through bluetooth?
nunyas is offline  
Old Apr 21, 2012, 12:56 PM
  #45  
Newbie
Thread Starter
iTrader: (2)
 
franco17's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: toronto
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
music only comes from the right side, usb or bluetooth audio. My wiring is correct it seems my bluetooth unit has damaged solder points from when i desoldered the pins. fixing it now
franco17 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Installing New Navi / Fuse Bluetooth


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.