Installing New Navi / Fuse Bluetooth - Page 6 - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community



Installing New Navi / Fuse Bluetooth

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 24, 2014, 09:37 AM   #76
Newbie
 
Phantom-Evo-X's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Florida
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: EVO X GSR

FUSE: Update

@Glasstite..
FUSE will work with N-04 and above, not with the N-03
I don't have an N-03 unit unfortunately.. If I did would be easy to test.
The guys in SoCal that tested with the MMCS N-03 did confirm that did not work.
There are some 4's and 5's around from time to time... keep an eye on them..

If you find one.. You will need a USB port that attaches to the NEW BT module [different from the one you have] I can send you the part number for it..

Hope it helps...

Quote:
Originally Posted by Glasstite13 View Post
Are there any updates on whether this will work on a N-03? I have steering wheel controls and BT for calls, only missing FUSE, so i don't have audio streaming or a usb port for iPod control. Any help on this would be greatly appreciated i been looking around for the FUSE BT module but i would like to be sure before i pull the trigger. Thanks everyone.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 25, 2014, 10:11 AM   #77
Evolved Member
iTrader: (58)
 
beetle_orange's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Illinois
Posts: 1,900
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts

Drives: PB Evo X ; 1973 VW Super Beetle

https://www.evolutionm.net/forums/ev...se-lancer.html

and if you do find an N-04 or higher version you can see how it is done here.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 25, 2014, 01:02 PM   #78
Newbie
 
Join Date: Jan 2014
Location: CA
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2010 Evo SE

Thanks for the input guys I appreciate the help. If possible anyone have a FUSE module I could try with? I'm just very confused because everything seems to be there I'm not sure if the Evo SE's were some mitsubishi red headed step child but... Everything is built to be there... I have BT, steering controls and the Nav of course this could have been purchased by the previous owner. I also have the cut out for the USB connection from the FUSE behind the glove box!?!?!? And that's factory no janky Dremel style hole. So is everything plug and play for me? If someone in SoCal or on the forum possibly has a FUSE they could part with temporarily to test this theory that would be great.
Thanks again guys, your progress on this thread is great!!
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 26, 2014, 04:41 AM   #79
Newbie
 
Phantom-Evo-X's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Florida
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: EVO X GSR

How to:

C,
Great summary and how to DIY.!!
Appreciate the write up and the effort you put on this...
You know it could have not been done without your help!

Now.. on to other projects....
[Auto/Rain capabilities on a 2008 GSR!!!]

Quote:
Originally Posted by beetle_orange View Post
https://www.evolutionm.net/forums/ev...se-lancer.html

and if you do find an N-04 or higher version you can see how it is done here.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 30, 2014, 10:45 AM   #80
Evolved Member
iTrader: (58)
 
beetle_orange's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Illinois
Posts: 1,900
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts

Drives: PB Evo X ; 1973 VW Super Beetle

yeah, lets do it
Offline
 
Reply With Quote
Old Aug 23, 2014, 11:12 PM   #81
Newbie
iTrader: (1)
 
GOOFYGAP's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Miami, Fl.
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Mitsubishi Ralliart 2011

Hi Guys, sorry to bring this thread but actually i am in the same page as Glasstite or at least something alike; what i have is:

- my car a 2011 Ralliart with Rockford system and FUSE

- i have the complete (everything) Navi N-03 with the Rockford system from a 2010 Lancer GTS.

from what i have read i can installed the N-03 into the 2011 RA and if i get a new Harness i would be able to use the 2011 BT module into the N-03 navi, but i will lose the FUSE; please correct me or confirm if i'm correct.

does someone knows the harness part number i need?

and also is there any way to get the 2011 fuse to work with aN-03 navi?

regards,

G.
Offline
 
Reply With Quote
Old Aug 24, 2014, 09:46 AM   #82
Newbie
 
Phantom-Evo-X's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Florida
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: EVO X GSR

N-03 and Fuse

@GG
The MMCS N-03 does not support Fuse. The programing [and perhaps eelctronics] in the unit is not supportive of FUSE, in fact, that is FUSE.
So yes.. You will no longer have FUSE on the N-03
There is no "FUSE" box or device, but rather FUSE enabled.
In order for FUSE to work you will need an N-04 at the latest [N-05 is the latest on the MMCS N series.]
As far as the "Harness", there is no harness you just connect the wires to back of the MMCS and to the BT unit.
The connections for your current Radio will actually connect to the N-03 harness [If it came with one]
Look for info few posts above.. I believe Beetle did a great DIY..
Let us know if you still have any questions
GL GG!

Last edited by Phantom-Evo-X; Aug 24, 2014 at 09:50 AM.
Offline
 
Reply With Quote
Old Aug 25, 2014, 06:59 AM   #83
Newbie
iTrader: (1)
 
GOOFYGAP's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Miami, Fl.
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Mitsubishi Ralliart 2011

thanks Phantom, it looks like i will have to sell the N-03 in order to try to get an N-04 or N-05

in a couple of weeks i will put it for sale, what a bad luck, but welll (sh....t happens)
what i can do is sell the whole RF package together with the N-03 maybe i get enough
$ to get the newer Navi.

tnx.
Offline
 
Reply With Quote
Old Aug 26, 2014, 05:55 AM   #84
Newbie
 
Phantom-Evo-X's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Florida
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: EVO X GSR

There have been a couple of units N-04 and 05 for sale... Check EVO X forums as well... You may get something for around $400 to $500
GLWS of yours!!
Actually there is a guy in Miami [i see you are close] that has one n-04 for sale
Also check with TAE in Tampa.... They get some as well...

Last edited by Phantom-Evo-X; Aug 26, 2014 at 06:17 AM.
Offline
 
Reply With Quote
Old Aug 26, 2014, 08:27 PM   #85
Newbie
iTrader: (1)
 
GOOFYGAP's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Miami, Fl.
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Mitsubishi Ralliart 2011

I will keep checking; i work in the Doral Area; so if you ever know who has one pls pm me!

regards,
Offline
 
Reply With Quote
Old Aug 28, 2015, 06:25 AM   #86
Newbie
 
Join Date: Jan 2014
Location: Dominican Republic
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: Lancer ES 2009

usb

but at least its there any way of have the usb port in n-02 unit? for example with the new fuse module but without the bluetooth stream?
Offline
 
Reply With Quote
Old Jan 26, 2016, 07:28 PM   #87
Newbie
 
Join Date: Jan 2016
Location: SC
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2012 Lancer Es

I have a 2012 with base radio,with bluetooth and usb. Trying to install a 08 mmcs n-01 everything works, but I'm not getting any sound..I can't find out why?...... usb doesn't work but I'm not to worries about that, I just want to know what to do to get sound. There's no factory amp in the car.
Offline
 
Reply With Quote
Old Feb 20, 2016, 10:49 PM   #88
Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Australia
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2009 RA Lancer SB

Install in outlander help

Sorry to resurrect an old thread but I am trying to do this in my 2008 outlander. I am based in Australia so our mmcs is a little different but I would have thought the wiring harness was the same.

I have acquired a 2011 mmcs unit (A-04 here) and a new Bluetooth unit with the usb function. I have followed the instructions in the linked thread but no matter what I do I can't get the Bluetooth to work. Are the canbus wires (pin 11 and 25) required in the new plug at all? They seem to be taped together in the pictures and not used.

We still have the three big white plugs in the radio harness but instead of plugging into another harness they go straight into back of the radio.

When I press the voice button on the steering wheel it just beeps at me and nothing happens. I have spliced the new Bluetooth plug in so I still have the old one as well. I can plug my old Bluetooth unit in and it works fine with the old non mmcs head unit but it (predictably) doesn't work with the newer head unit either.

Everything else works perfectly on the new mmcs unit. It even picked up our factory rear dvd system.

Is there anyone out there who has done this on an outlander or anyone who could help me troubleshoot this one?
Offline
 
Reply With Quote
Old Mar 14, 2016, 02:11 AM   #89
Newbie
 
Join Date: Feb 2016
Location: walvis bay
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: lancer 2008

hi all does MMcs J-03 have bluetooh capability?
Offline
 
Reply With Quote
Old Mar 6, 2017, 03:52 PM   #90
Newbie
 
Join Date: Mar 2017
Location: Colorado
Posts: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2010 Lancer Evolution MR Touring

Quote:
Originally Posted by bong09 View Post
Where can I get this c135 connector?
https://www.evolutionm.net/forums/ev...l#post11716682
Offline
 
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How To Install FUSE into a Non FUSE lancer beetle_orange Evo X How Tos / Installations 45 May 9, 2017 08:30 AM
Android double din radio install review w/full working wheel controls no adapter! Charlienofun Evo X Electrical / Audio / Security 57 Jan 31, 2017 05:48 PM
Installing 2015 factory nav into 2015 Evo FE with usb/blue tooth. (question) Firebat Evo X How Tos / Installations 2 Nov 29, 2016 06:49 AM
2011 Lancer Bluetooth System stopped working 8three Lancer Troubleshooting 8 Jun 20, 2016 12:12 PM
LEft speaker only, bluetooth dymmy Lancer Audio and Security (All models) 0 Apr 2, 2016 06:33 AM


Tags
2011, aux, bluetooth, code, cost, diagram, fuse, install, installed, kit, lancer, mitsubishi, mmcs, module, pairing, setup

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 03:19 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: