ECU Swap & Immobiliser Code Issues - Page 2 - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community

Notices
EcuFlash
Sponsored by:
Sponsored by:

ECU Swap & Immobiliser Code Issues

Old Jan 7, 2009, 07:38 PM
  #16  
Registered User
Thread Starter
 
rolly1818's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trinidad
Posts: 1,507
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
no 899880002 is the correct romid for a GT
i read that off my GSR??? now i am confused again

my car is a JDM 2006 Evo IX GSR, mellon told me i should be using a more popular rom --> 88580014.

will this cause any problems?? wouldn't i miss stuff because it is not a JDM Map?
rolly1818 is offline  
Old Jan 7, 2009, 07:43 PM
  #17  
EvoM Guru
iTrader: (6)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,486
Thanked 50 Times in 33 Posts
88580014 doesn't have dual BCS or MAP.

you will be able to log MAP with 88580014 thou..
tephra is offline  
Old Jan 7, 2009, 07:46 PM
  #18  
Registered User
Thread Starter
 
rolly1818's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trinidad
Posts: 1,507
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
88580014 doesn't have dual BCS or MAP.

you will be able to log MAP with 88580014 thou..
i am in the process of running a 3 port boost solenoid so no dual BCS again..

the MAP maybe an issue. FYI i am a novice.
rolly1818 is offline  
Old Jan 7, 2009, 07:47 PM
  #19  
EvoM Guru
iTrader: (6)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,486
Thanked 50 Times in 33 Posts
i actually prefer 88580014 (as its my rom)

does your GT have a rear 02 sensor?

i think it doesn't - in which case 88580014 will CEL
tephra is offline  
Old Jan 7, 2009, 07:54 PM
  #20  
Registered User
Thread Starter
 
rolly1818's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trinidad
Posts: 1,507
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
i actually prefer 88580014 (as its my rom)

does your GT have a rear 02 sensor?

i think it doesn't - in which case 88580014 will CEL
so use what mellon is saying?

not sure about the O2 sensor....damn i am trying to understand tuning my car and it feels like am getting into a very deep hole here!
rolly1818 is offline  
Old Jan 7, 2009, 08:01 PM
  #21  
EvoM Guru
iTrader: (6)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,486
Thanked 50 Times in 33 Posts
just find out if you have a rear 02 sensor.

if you DO - then swap to 88580014 is ok

if NOT then you need to stay on your ROMID (until we can come up with a FULL rear 02 disable)
tephra is offline  
Old Jan 7, 2009, 08:03 PM
  #22  
Registered User
Thread Starter
 
rolly1818's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trinidad
Posts: 1,507
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
if you DO - then swap to 88580014 is ok
i am guessing its as easy as looking under the car.

BTW i have a TBE that will be installed on Friday night!
rolly1818 is offline  
Old Jan 7, 2009, 08:13 PM
  #23  
EvoM Guru
iTrader: (6)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,486
Thanked 50 Times in 33 Posts
yeah - if you see a sensor coming out of the top of the flange of the main cat then its got a rear02
tephra is offline  
Old Jan 7, 2009, 08:17 PM
  #24  
Registered User
Thread Starter
 
rolly1818's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trinidad
Posts: 1,507
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
yeah - if you see a sensor coming out of the top of the flange of the main cat then its got a rear02
highly doubt it.....never saw anything like that...

if it does what do i do?

so 88580014 will work with my car even though it is JDM?

its a stock map right? i will just need to reconfigure for the initial 3 port BS and then adjust from there, etc.
rolly1818 is offline  
Old Jan 7, 2009, 10:57 PM
  #25  
EvoM Guru
iTrader: (6)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,486
Thanked 50 Times in 33 Posts
personally I don't like changing ROMID families, but sometimes it is necessary.

just keep a backup of your stock ROM and then try flashing the new one in.

you will know soon enough if it doesn't start/throws CELs

you *may* have to disable the immobiliser (at least initially, try the immobiliser fix we found)
tephra is offline  
Old Jan 8, 2009, 03:42 AM
  #26  
Registered User
Thread Starter
 
rolly1818's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trinidad
Posts: 1,507
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
personally I don't like changing ROMID families, but sometimes it is necessary.

just keep a backup of your stock ROM and then try flashing the new one in.

you will know soon enough if it doesn't start/throws CELs

you *may* have to disable the immobiliser (at least initially, try the immobiliser fix we found)
cool thanks for all your help thus far!

if i need to change the immo code i know how to thanks to RoadSpike.

i will give you guys an update this afternoon, i am in work right now!
rolly1818 is offline  
Old Jan 8, 2009, 05:08 AM
  #27  
Registered User
Thread Starter
 
rolly1818's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trinidad
Posts: 1,507
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
cool so i am setting up my Ecu Flash to run rom - 88580014.

quick one:

i need to delete the old xml file i have and replace with the new one containing Tepra;s V5.10 mods so i can run it?

am i getting this right?

i am gonna delete the old xml, change the name on the new one to 88580014.xml and put it in the folder then i should be fine?
rolly1818 is offline  
Old Jan 8, 2009, 05:56 AM
  #28  
EvoM Guru
iTrader: (6)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,486
Thanked 50 Times in 33 Posts
no u need to copy/paste the XML FROM the mod.txt INTO the 88580014.xml (before the </rom> at the end)
tephra is offline  
Old Jan 8, 2009, 05:59 AM
  #29  
Registered User
Thread Starter
 
rolly1818's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trinidad
Posts: 1,507
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
no u need to copy/paste the XML FROM the mod.txt INTO the 88580014.xml (before the </rom> at the end)
Thanks again.

do i need to remove all the previos data from the old rom first or just copy and paste?

i owe u some
rolly1818 is offline  
Old Jan 8, 2009, 06:02 AM
  #30  
EvoM Guru
iTrader: (6)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,486
Thanked 50 Times in 33 Posts
only remove any old tephra mod xml (by the sounds of it you wont have any anyways)
tephra is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: ECU Swap & Immobiliser Code Issues


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.