Notices
EcuFlash

P0137 code and EcuFlash

 
Old Feb 8, 2009, 07:08 PM
  #1  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Michigan
Posts: 271
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
P0137 code and EcuFlash

I know there is a way to to use the Tephra patch to disable the rear O2 sensor from causing the check engine light to come on. In reading one of the threads in the stickied post up top, someone posted this bit of code in one of their patches for the 96940011

<table name="Second O2 VoltageCheck1" category="Misc" address="1d96" type="1D" level="1" scaling="Volts16"/>

Would just putting that in the .xml file somehow allow me to disable the check engine light coming on from the P0137 code?

I'm not exactly sure how to get the Tephra mod to work with my file. I downloaded the right file, but I don't know if I have to put his whole file in the .xml and if so about all the immobilizer stuff.

I just want this damn light to stay off and not screw my car up in the process.

I do have all files I've altered backed up just in case, and I have yet to upload anything into the car.

Any help is appreciated. Hopefully I don't get flamed too much for this.


For reference, this is the thread I got the code from, and the post is # 4
https://www.evolutionm.net/forums/ec...n-patches.html
RyeLou is offline  
Old Feb 8, 2009, 07:18 PM
  #2  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Michigan
Posts: 271
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hmm...I answered my own question already after reading the thread I linked a little more. Oops. It looks like that bit of code was just found while disassembling another ROM and isn't a direct way to disable the o2 sensor.

So...I guess what will be the easiest way? Back to tephra mod?
RyeLou is offline  
Old Feb 8, 2009, 07:19 PM
  #3  
Evolved Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sydney
Posts: 821
Likes: 0
Received 18 Likes on 17 Posts
Set the following periphery bits to zero:

P0, bit 01
P2, bit 01
P4, bit 15

Works for me.

edit: oops, car threw a P0421 after warmup today, it does not fix it. curse...

Last edited by merlin.oz; Feb 11, 2009 at 02:42 AM.
merlin.oz is offline  
Old Feb 8, 2009, 07:25 PM
  #4  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Michigan
Posts: 271
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Do I set up those tables with a portion of the code from this post?

https://www.evolutionm.net/forums/4582092-post40.html
RyeLou is offline  
Old Feb 8, 2009, 07:37 PM
  #5  
Evolving Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Michigan
Posts: 271
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
May have answered my own question after all.

https://www.evolutionm.net/forums/ec...sim-patch.html
RyeLou is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
richardjh
Ecuflash
69
Jul 18, 2019 03:49 AM
mrfred
EcuFlash
509
Aug 26, 2018 04:43 PM
mrfred
EcuFlash
316
Apr 24, 2016 10:24 AM
mrfred
EcuFlash
285
Apr 9, 2015 11:20 AM
NOMIEZVR4
EcuFlash
5
Aug 19, 2010 09:06 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: P0137 code and EcuFlash


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.