AC wire cut? - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community



Evo General Discuss any generalized technical Evo related topics that may not fit into the other forums. Please do not post tech and rumor threads here.
Sponsored by: RavSpec - JDM Wheels Central

AC wire cut?

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 15, 2017, 12:29 PM   #1
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Location: NY
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: evo IX

AC wire cut?

Hello all,

So I have had enough sweat time in the seat that I decided to try and get my AC to work, first I tried to pressurize the system and it held fine at the recommended PSI but the compressor never turned over, thinking it was a bad compressor I decided to look anyways, came across a plug not plugged in off the AC compressor and what looks like a line that was cut, can anyone confirm this makes sense as to be the problem (clearly) and more importantly point me where I can get a new harness or what it would even be listed under...
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 15, 2017, 02:28 PM   #2
Evolved Member
 
barneyb's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Grand Island, NE
Posts: 5,786
Thanked 59 Times in 55 Posts

Drives: '03 Evo 8, '04 WRX

IIRC, there's only two wiring connections on the compressor, the clutch and the temperature sensor. The temperature is in line with the magnetic clutch.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 15, 2017, 06:31 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: Mankato, MN
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2003 Mistubishi Lancer Evolution

That is the same thing that was wrong with my ac, someone cut that line.

I ran a wire to it and tapped it in for now, I would love to know where that connector is so I can buy one xD
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 15, 2017, 07:31 PM   #4
Evolved Member
 
4b11slayer's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Santa Ana
Posts: 1,056
Thanked 43 Times in 43 Posts

Drives: 2004 rs ct9a

I believe its a single wire connector? If so just butt connector it.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 16, 2017, 06:20 AM   #5
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Location: NY
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: evo IX

Quote:
Originally Posted by Dee[INDENT
[/INDENT]Evo;11757110]That is the same thing that was wrong with my ac, someone cut that line.

I ran a wire to it and tapped it in for now, I would love to know where that connector is so I can buy one xD
Really? And it worked fine?
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 16, 2017, 06:23 AM   #6
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Location: NY
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: evo IX

Quote:
Originally Posted by 4b11slayer View Post
I believe its a single wire connector? If so just butt connector it.
Also true, I just need to find the right connector and I can try to splice it, only issue is there is not that much room to cut the wire I will have to add some as well, Hence why I kind of just wanted to get a new harness for that portion and keep it clean and correct
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 16, 2017, 06:53 AM   #7
Evolved Member
 
barneyb's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Grand Island, NE
Posts: 5,786
Thanked 59 Times in 55 Posts

Drives: '03 Evo 8, '04 WRX

What's strange is I remember a single wire too. However, the FSM shows a wire going to the temp sensor and a wire from there to the clutch.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 16, 2017, 11:37 AM   #8
Evolved Member
 
4b11slayer's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Santa Ana
Posts: 1,056
Thanked 43 Times in 43 Posts

Drives: 2004 rs ct9a

I might be able to find that connector in our shop assortment of connectors.

I work for hyundai. Ive seen that connector before. Either on a power steering pump or on a compressor.

Ill check monday.
Offline
 
Reply With Quote
Old Jul 16, 2017, 01:42 PM   #9
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: Mankato, MN
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Drives: 2003 Mistubishi Lancer Evolution

Quote:
Originally Posted by SaltySilver View Post
Really? And it worked fine?
Yes it did, was strange lol. been running it that way for 1k now.
Offline
 
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Balance Shaft Delete Plug Orientation? TheRealDirtyDan Evo How Tos / Installations 2 Jul 5, 2017 06:09 PM
FS[West]: Steering wheel, shift knobs, key fobs and more DarthBerto For Sale - Interior / Exterior / Sound / Styling 4 May 25, 2017 02:35 PM
FS[SouthEast]: Evo IX MR Door Panels Babs For Sale - Interior / Exterior / Sound / Styling 0 May 1, 2017 12:27 PM
[FS] Evo 8 lip and trunk lid wing CF Jovan Caro For Sale - Interior / Exterior / Sound / Styling 9 Feb 28, 2017 04:04 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 11:34 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: