2002 Lancer OZ EGR Issues - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community

Notices
Lancer Troubleshooting Get help with any troubleshooting problems you may have.

2002 Lancer OZ EGR Issues

Reply

 
 
 
Old May 15, 2018, 08:00 AM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: May 2018
Location: New York
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2002 Lancer OZ EGR Issues

So I have been having EGR issues for a couple years now just recently trying to fix it to pass inspection, the first code I had was P0400 i think it was EGR flow malfunction, i have replaced the solenoid, i believe the sensor, and just recently replaced the EGR Flow valve that has been in the car since I got it 5 years ago, After replacing the valve, the code has changed from P0400 to P0401, EGR Flow Insufficient...I have been considering taking off the intake manifold to check for carbon build up, but before that figured i would post my issue somewhere. I have noticed with all EGR vacuum hoses connected my engine idle is really rough, however if I remove even a single hose from anywhere in the egr system my car runs as smooth as butter...my gut is telling me that this means there has to be a clog somewhere, checked all the hoses, blew through them to make sure hoses aren't clogged...they were fine. Any idea what my issue might be?
FernandoB93 is offline  
Reply With Quote
 
 
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.