Portland E85 and injector tip gunk - Page 3 - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community

Notices
Pacific Northwest General areas surrounding Bellingham, Seattle, Tacoma, Bellevue, Spokane, Yakima, Portland, Eugene, Bend, Medford

Portland E85 and injector tip gunk

Reply

 
 
 
Old Jan 1, 2012, 08:15 PM
  #31  
Evolving Member
iTrader: (17)
 
ILoveAWD's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Pacific Northwest
Posts: 216
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by mrfred View Post
There's no evidence on Evos of rubber fuel lines being eaten away by ethanol. razorlab did a complete teardown of his fuel system after several years of running E85, and everything was prestine. In addition, I had zero problems with gunk buildup when I was in the Tri-Cities.
well that is good to know, that means i shouldnt have to replace all my line lol. but i was just sharing what i herd and know!
ILoveAWD is offline  
Reply With Quote
Old Jan 1, 2012, 08:49 PM
  #32  
Evolved Member
iTrader: (32)
 
R/TErnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: WAR EAGLE!
Posts: 5,381
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Mine had some build up on them. I get mine exclusively from Marysville (exit 206) and I store it at my house in 55 gallon drums.

I went back to pump gas and ran a tank through...seemed to clean them up nicely.
R/TErnie is offline  
Reply With Quote
Old Jan 1, 2012, 09:26 PM
  #33  
EvoM Guru
Thread Starter
iTrader: (50)
 
mrfred's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Tri-Cities, WA // Portland, OR
Posts: 9,555
Thanked 66 Times in 61 Posts
Originally Posted by ILoveAWD View Post
well that is good to know, that means i shouldnt have to replace all my line lol. but i was just sharing what i herd and know!
Also, there's only about 2.5 feet total of rubber fuel line in the Evo fuel system.

Originally Posted by R/TErnie View Post
Mine had some build up on them. I get mine exclusively from Marysville (exit 206) and I store it at my house in 55 gallon drums.

I went back to pump gas and ran a tank through...seemed to clean them up nicely.
I ordered up some of the fuel system cleaner, but I suppose running a tank of premium is the more convenient option.
mrfred is offline  
Reply With Quote
Old Jan 2, 2012, 08:11 AM
  #34  
Evolving Member
 
keath's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: OK
Posts: 301
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by 4thStroke View Post
When I first got Aarons 2150s, they worked flawlessly. In fact, the night they wrecked me, they did just fine for a few pulls. It seemed out of nowhere the buildup got the best of me. If the inector completely shut off, that would have been fine, I would have been on 3 cylinders (hurah for the Subie rumble!) and it would have been a matter of cleaning the injectors.

Cylinder 4 went wayyyyyy lean (kept spraying fuel, but not enough to keep the AFR rish enough and the EGTs cool) and melted a large hole in my head and put a couple divots in my block while destroying the head gasket. Luckily, my head and block are salvageable, but by no means was a it cheap and easy fix.

Keep an eye on your injectors, guys.
ok last night I did some pulls and i heard a pop and it started to sound like a subbie rumble. from 1k rpm to 2.5 rpm.

stumbled home and took apart the injectors and one of them were just clogged with gunk..

cleaned them off and started the car again and the rumble is still there.
changed back to pump gas and pump map and the rumble does not go away.

i have precision 1200 injectors and they all read 2.4 ohms.

could i have damaged the head? how else can i check the injectors?
i will try to post vid on the noise.
please help guys
keath is offline  
Reply With Quote
Old Jan 2, 2012, 11:35 AM
  #35  
Evolved Member
iTrader: (2)
 
TurboTim06's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Kirkland, WA
Posts: 543
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yes post a vid so we can hear it...are u saying it idles rough but goed away with rpm? did u check all vac. lines and IC Pipe's?...engine light? Do u kno what your AFR's looked like at the time this issue happened? Hows it run above 2.5k rpm?
Lines?
Originally Posted by keath View Post
ok last night I did some pulls and i heard a pop and it started to sound like a subbie rumble. from 1k rpm to 2.5 rpm.

stumbled home and took apart the injectors and one of them were just clogged with gunk..

cleaned them off and started the car again and the rumble is still there.
changed back to pump gas and pump map and the rumble does not go away.

i have precision 1200 injectors and they all read 2.4 ohms.

could i have damaged the head? how else can i check the injectors?
i will try to post vid on the noise.
please help guys
TurboTim06 is offline  
Reply With Quote
Old Sep 7, 2016, 03:21 PM
  #36  
EvoM Guru
Thread Starter
iTrader: (50)
 
mrfred's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Tri-Cities, WA // Portland, OR
Posts: 9,555
Thanked 66 Times in 61 Posts
I have an update in the E85 injector gunk thread:

https://www.evolutionm.net/forums/e8...l#post11661335
mrfred is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
gymnasty
E85 and Ethanol
162
May 7, 2018 03:52 PM
logic
E85 and Ethanol
289
Sep 17, 2017 12:39 AM
42revoincali
For Sale - Miscellaneous Automotive
2
May 18, 2016 10:46 AM
FlashEvolution
For Sale/WTB - Engine / Drivetrain / Power
0
Mar 21, 2016 06:50 PM
Kris Pomilla
Evo X General
5
Mar 2, 2016 04:43 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Portland E85 and injector tip gunk


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.