94170715 V7 Issues - EvolutionM - Mitsubishi Lancer and Lancer Evolution Community

Notices
EcuFlash
Sponsored by:
Sponsored by:

94170715 V7 Issues

Reply

 
 
 
Old Feb 7, 2010, 10:22 AM
  #1  
Evolved Member
Thread Starter
iTrader: (19)
 
chmodlf's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: CT
Posts: 885
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
94170715 V7 Issues

I am pleased that this rom is available so no bad kharma.

But...Ha

The MUT requests that were in the 9653 rom are not working.

In particular I am interested in the following.
MUT40 = 1byte gear
MUT42+MUT43 = 2byte SPEED/RPM ratio (to get your gear ratios correct - if you need to)

I also think that the following are not correctly configured in the MUT table

MUT00+MUT01 = 2byte airflow (ie MrFreds mod in g/s or lb/min)
MUT02+MUT03 = 2byte airflow (ie MAFHz)

I put the following addresses to get the 2byte arflow MAFHz to work correctly

MUT02=89BA and MUT03=89BB

I also noticed that the Max WGDC vs coolant temp address is off in appauldd's xml. Anyone know the correct address? It is currently 56D2.
chmodlf is offline  
Reply With Quote
Old Feb 7, 2010, 10:53 AM
  #2  
Evolved Member
Thread Starter
iTrader: (19)
 
chmodlf's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: CT
Posts: 885
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
For those who want to log 2 byte loads

2byte load raw = 895C and 895D

2byte load + baro compensated = 8960 and 8961

2byte load + baro and IAT compensated = 8962 and 8963

The load for afr is raw and timing is baro-iat compensated
chmodlf is offline  
Reply With Quote
Old Feb 7, 2010, 06:49 PM
  #3  
Evolved Member
iTrader: (22)
 
Appauldd's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Northern KY near Cincy
Posts: 2,408
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Sorry.....I forgot to change those in the MUT table.

Good call ! !
Appauldd is offline  
Reply With Quote
Old Feb 7, 2010, 07:20 PM
  #4  
Evolved Member
iTrader: (22)
 
Appauldd's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Northern KY near Cincy
Posts: 2,408
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
I will update my posting in the wiki with the accurate findings.

Thanks.
Appauldd is offline  
Reply With Quote
Old Feb 8, 2010, 09:53 AM
  #5  
Evolved Member
iTrader: (22)
 
Appauldd's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Northern KY near Cincy
Posts: 2,408
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Please post any other 9417 v7 issues here so that we can help solve them.
Appauldd is offline  
Reply With Quote
Old Feb 8, 2010, 10:53 AM
  #6  
EvoM Super Moderator
iTrader: (15)
 
fostytou's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Aurora, IL
Posts: 3,140
Thanked 3 Times in 3 Posts
Frankly, I need a good 9417 base file (that is 94170015 and evo_7_base). From what I can tell from tuning the first 03 I've been in this weekend the evo_7 base and evo_7_base_new are both junk in v1.42.

Does anyone have a well compiled and clean set of those two XMLs?
fostytou is offline  
Reply With Quote
Old Feb 8, 2010, 10:57 AM
  #7  
Evolved Member
iTrader: (22)
 
Appauldd's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Northern KY near Cincy
Posts: 2,408
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Originally Posted by fostytou View Post
Frankly, I need a good 9417 base file (that is 94170015 and evo_7_base). From what I can tell from tuning the first 03 I've been in this weekend the evo_7 base and evo_7_base_new are both junk in v1.42.

Does anyone have a well compiled and clean set of those two XMLs?
Catch me on AIM or google chat....same SN as here. I can hook you up.
Appauldd is offline  
Reply With Quote
Old Feb 8, 2010, 02:52 PM
  #8  
EvoM Super Moderator
iTrader: (15)
 
fostytou's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Aurora, IL
Posts: 3,140
Thanked 3 Times in 3 Posts
Originally Posted by Appauldd View Post
Catch me on AIM or google chat....same SN as here. I can hook you up.
Replied back with a little note

Has anyone gotten this rom to work with the map tracer?
I get an "object reference not set to an instance of object" every time I try to do anything with the 94170715 V7 rom, but thats the only one. My 88590715 rom and the 94170008 rom work great, as well as the 94170015 v5.10 rom.

For some reason I can't even get evoscan to try to open it. I've tried the usual
-cutting it down to the scalings and the maps
-setting to unix file type
-copying my working 88590715 xml that is cut down and changing the map addresses.

The error seems to happen even when there is no xml for that romID in the directory (when it would normally allow you to select where the xml is) so I think it may be some incompatibility with the ROM. I even went as far as to verify the romID in a hex editor at 0x0f52 !

Working in evoscan v2.6. Any help would be appreciated....
fostytou is offline  
Reply With Quote
Old Feb 8, 2010, 03:12 PM
  #9  
Evolved Member
iTrader: (10)
 
lan_evo_mr9's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: MD
Posts: 1,097
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by fostytou View Post
Replied back with a little note

Has anyone gotten this rom to work with the map tracer?
I get an "object reference not set to an instance of object" every time I try to do anything with the 94170715 V7 rom, but thats the only one. My 88590715 rom and the 94170008 rom work great, as well as the 94170015 v5.10 rom.

For some reason I can't even get evoscan to try to open it. I've tried the usual
-cutting it down to the scalings and the maps
-setting to unix file type
-copying my working 88590715 xml that is cut down and changing the map addresses.

The error seems to happen even when there is no xml for that romID in the directory (when it would normally allow you to select where the xml is) so I think it may be some incompatibility with the ROM. I even went as far as to verify the romID in a hex editor at 0x0f52 !

Working in evoscan v2.6. Any help would be appreciated....
I have the same issue with the r3compileV7 xml/bin files. I just use the Excel Maptracer program and that works like a charm.
lan_evo_mr9 is offline  
Reply With Quote
Old Feb 8, 2010, 06:57 PM
  #10  
Evolved Member
Thread Starter
iTrader: (19)
 
chmodlf's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: CT
Posts: 885
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
After fighting with evoscan maptracer--using the above tricks--one of which I helped identify, I have given up on the POS. I do not give up easily either. I also use the excel maptracer...
chmodlf is offline  
Reply With Quote
Old Feb 8, 2010, 06:59 PM
  #11  
Evolved Member
iTrader: (22)
 
Appauldd's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Northern KY near Cincy
Posts: 2,408
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
I never really used map tracker to view my logs. I guess it would be a good feature though.
Appauldd is offline  
Reply With Quote
Old Feb 8, 2010, 09:15 PM
  #12  
Evolved Member
iTrader: (12)
 
dude's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Farmington, NM
Posts: 590
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Since all you gents are using the excel maptracer, has anyone got the bigmap maptracer to work with office 2003?
dude is offline  
Reply With Quote
Old Feb 9, 2010, 08:16 AM
  #13  
Evolved Member
iTrader: (10)
 
lan_evo_mr9's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: MD
Posts: 1,097
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
I'll check to see which version of Excel I have when I get home, but I'm using the bigmap version with no issue....love that program ALOT more than the evoscan maptracer.
lan_evo_mr9 is offline  
Reply With Quote
Old Feb 9, 2010, 10:01 AM
  #14  
Evolved Member
iTrader: (26)
 
travman's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Pittsburgh
Posts: 1,712
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by fostytou View Post
Replied back with a little note

Has anyone gotten this rom to work with the map tracer?
I get an "object reference not set to an instance of object" every time I try to do anything with the 94170715 V7 rom, but thats the only one. My 88590715 rom and the 94170008 rom work great, as well as the 94170015 v5.10 rom.

For some reason I can't even get evoscan to try to open it. I've tried the usual
-cutting it down to the scalings and the maps
-setting to unix file type
-copying my working 88590715 xml that is cut down and changing the map addresses.

The error seems to happen even when there is no xml for that romID in the directory (when it would normally allow you to select where the xml is) so I think it may be some incompatibility with the ROM. I even went as far as to verify the romID in a hex editor at 0x0f52 !

Working in evoscan v2.6. Any help would be appreciated....
I got it working.....

I ported the evo7base xml into the 94170015 xml (taskes some time) and just linked the tephra rom with 94170015 and eliminated the link to the evo7base. Perhaps the 3 links were throwing it off in evoscan?
travman is offline  
Reply With Quote
Old Feb 9, 2010, 09:23 PM
  #15  
Evolved Member
iTrader: (22)
 
Appauldd's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Northern KY near Cincy
Posts: 2,408
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
The Max WGDC vs Coolant temp table does look a little odd.
Appauldd is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 94170715 V7 Issues


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.